طبع، خواص، مضرات و مُصلح نشاسته در ویکی خبرنگاران

به گزارش تور ایران، غذاهای نشاسته دار منبع اصلی کربوهیدرات هستند و نقش مهمی در رژیم غذایی سالم ایفا می نمایند.

طبع، خواص، مضرات و مُصلح نشاسته در ویکی خبرنگاران

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری خبرنگاران، نشاسته پودری است به رنگ سفید و بی بو که در ساقه و دانه گیاهان یافت می گردد، گیاهانی نظیر گندم، برنج، ذرت و سیب زمینی سرشار از نشاسته هستند.

تنها عملکرد نشاسته در رژیم غذایی تبدیل گلوکز به انرژی است. نشاسته در دهان انسان آغاز به تجزیه می نماید. وقتی مولکول های نشاسته توسط بزاق دهان احاطه می گردد. وقتی شما می جوید، بزاق نشاسته را به کربوهیدرات های ساده تر به نام مالتوس تبدیل می نماید. وقتی مالتوس وارد روده کوچک شما می گردد، به شکل ساده تر خود که گلوکز می باشد تبدیل می گردد. از این نقطه نظر، گلوکز بطور مستقیم به وسیله دیواره های روده جذب جریان خون شما شده و به سلول های بدن، شامل سلول های ذهن انرژی می دهد.

معمولاً از نشاسته برای انجام کارهای مختلف و به ویژه برای پخت و پز استفاده می گردد.

خواص و مضرات نشاسته

  • رژیم غذایی نشاسته می تواند خطر ابتلا به سرطان روده عظیم را کاهش دهد.نشاسته را مقداری آب مخلوط کنید و سه نوبت صبح،عصر و شب آن رادر دهانتان غرغر کنید تا التهاب و خونریزی لثه هایتان را رفع و حتی بوی بد دهانتان را از بین ببرد.
  • نشاسته خاصیت چسبندگی بالایی دارد که با جذب چربی های اضافی صورت می تواند باعث بهبود و رفع جوش و آکنه گردد
  • پودر نشاسته با خاصیت تسکین دهندگی و ضد التهابی در طب سنتی همیشه برای بهبود التهابات، سوختگی ها و عرق سوز (ناشی از پوشک زیاد) در نوزادان استفاده می شده است.
  • نشاسته منبع غنی از کربوهیدارتهاست که می تواند قند خون را تحت تاثیر قرار داده و موجب کاهش حساسیت به انسولین گردد.
  • مقوی چشم و همچنین خشک کننده زخم های چشم است.
  • نشاسته با خواص ضد التهابی در درمان سوزش و خارش جای نیش حشرات می تواند موثر باشد.
  • نشاسته با جذب بالای کالری و خاصیت ضد التهابی، علاوه بر سلامت عروق و بهبود جریان خونرسانی، می تواند سلامت قلب را در پی داشته باشد.
  • برای داشتن صورت و دستان سفید مقداری مساوی از نشاسته و آبلیمو را در یک چهارم لیوان شیر مخلوط نموده و به مدت 15 دقیقه بر پوست و دست خود بمالید و آرام ماساژ دهید، سپس با آب بشویید.
  • ازفواید دیگر نشاسته، فیبر بالای آن است که می تواند از یبوست بکاهد.
  • رژیم غذایی نشاسته می تواند خطر ابتلا به سرطان روده عظیم را کاهش دهد.
  • نشاسته را مقداری آب مخلوط کنید و سه نوبت صبح، عصر و شب آن رادر دهانتان غرغر کنید تا التهاب و خونریزی لثه هایتان را رفع و حتی بوی بد دهانتان را از بین ببرد.
  • نرم کننده و رفع کننده خشکی دهان است.
  • برای رفع اسهال و دل پیچه های آن می توانید پودر نشاسته را با مقداری نبات و یک قاشق روغن بادام بجوشانید و بعد میل نمایید.
  • برای درمان درد و قرمزی چشم مقداری پودر نشاسته را با سفیده تخم مرغ ترکیب کنید تا خمیری یکدست حاصل گردد سپس آن را بر چشمتان به مدت 20 دقیقه بگذارید.
  • مصرف نشاسته همراه با روغن بادام یا نبات در درمان خلط خونی و خشونت حلق مفید است.
  • حریره نشاسته از ریختن نزله به سینه جلوگیری می نماید.
  • خون چندان مناسبی برای بدن فراوری نمی نماید ازین رو مصرف اندک آن و به منظور درمان توصیه می گردد.
  • دیرهضم است و مصرف بیش از حد آن موجب بروز انسداد و گرفتگی در بدن می گردد.
  • موجب کاهش منی می گردد.
  • فراوری سودا را در بدن افزایش می دهد.
  • مصرف آن برای زنان باردار بخصوص در ماه های اولیه توصیه نمی گردد زیرا یاعث نقص جنینی می گردد.
  • به ندرت امکان دارد حساسیت پوستی، ایجاد کند اما بهتره در بچه ها و افراد حساس زیاده روی نگردد.
  • مصرف آن در نوزادان بخصوص نوزادان زیر یکسال توصیه نمی گردد.

طبع نشاسته چیست؟

مزاج نشاسته سرد و خشک است.

مصلح نشاسته چیست؟

مصرف نشاسته با شیرینی های طبیعی مانند عسل و خرما و همراه با میخک مناسب تر است و از عوارض آن می کاهد

کرفس نیز مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج نشاسته است.

منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا
انتشار: 21 آبان 1399 بروزرسانی: 21 آبان 1399 گردآورنده: iraniro.ir شناسه مطلب: 1390

به "طبع، خواص، مضرات و مُصلح نشاسته در ویکی خبرنگاران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طبع، خواص، مضرات و مُصلح نشاسته در ویکی خبرنگاران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید