5 رستوران خلاق جهان؛ از کافه مقوا تا پیتزافروشی صورتی
به گزارش تور ایران، بعضی از رستوران های جهان لزوماً نه به خاطر شیک بودن، بلکه برای طراحی و معماری خلاقانه ای که در آن ها به کار رفته است، معروفیت زیادی در جهان پیدا نموده و حتی نامزد جایزه معماری شده اند.
اگر دوست دارید به رستوران هایی بروید که ظاهرشان درست مثل منوی آن ها، خلاقانه باشد، پس شاید با تماشا فهرستی از نامزدهای مسابقه جایزه Dezeen در سال 2019 برای طراحی داخلی بار و رستوران هیجان زده شوید. در این مسابقه که پروژه های طراحی داخلی و دیزاین و معماری نو نوآورنه از سراسر دنیا حضور دارند، رستوران های چشم نوازی نظیر رستوران زیر آب نروژ و کافه مقوا در بمبئی نیز به چشم می خورد.
پیتزا هامبل، لندن
پیتزا هامبل (Humble Pizza) در جاده کینگ در منطقه چلسی لندن واقع شده است. این رستوران صورتی رنگ دارای منویی از پیتزاهای منحصراً گیاهی است.
در طراحی پیتزا هامبل که برعهده استودیوی Child بوده است، کلیه بخش ها به رنگ صورتی هستند، در واقع یک نوع صورتی نسل هزاره در یک کافه مقرون به صرفه قیمت کلاسیک متعلق به دهه 1970 به کار رفته است. لامپ های نئون، نورپردازی اواسط قرن 20، کف کاشیکاری و شاخصه های اصیلی نظیر صفحه مشبک چدنی، این تصویر زیبا را کامل نموده اند.
رستوران Radhaus، سان فرانسیسکو
رستوران و بار نو Radhaus، دارای یک سالن بزرگ باواریایی با ویژگی های سان فرانسیسکویی است که به وسیله استودیوی Envelope A+D طراحی شده است. این رستوران که در مرکز فورت مانسون قرار گرفته است، در محل یک پایگاه نظامی سابق ساخته شده است و در منوی آن نوشیدنی آلمانی و شنیتسل وینی دیده می گردد، هرچند برگ برنده آن را می توان فضایی پرنور با نمایی از ساحل دانست.
رستوران زیرآب، نروژ
بزرگ ترین رستوران زیر آب دنیا در دهکده دورافتاده Baly در نروژ واقع شده و به وسیله استودیوی معماری Snohetta طراحی و در مدت زمان 18 ماه ساخته شده است. بخشی از این رستوران حدود پنج متر در زیر سطح آب قرار گرفته است که شامل یک بار در سطح پایین تر از آب و یک رستوران در بستر دریا می گردد، جای که پنجره های رستوران مثل یک پریسکوپ غول پیکر عمل می نمایند.
کافه Dandelion Chocolate، کیوتو
Dandelion Chocolate، یک کافه و شکلات فروشی در کیوتو است که کارخانه فراوری شکلات خود را دارد و طراحی آن را استودیوی Fumihiko Sano برعهده داشته است. در این ساختمان نوسازی شده از چوب سدار به عنوان مصالح اصلی استفاده شده و دارای فضاهای باز است تا مشتریان در میان رایحه شکلات، احساس آرامش و راحتی داشته باشند.
کافه مقوا، بمبئی
کافه مقوا (Cardboard) را استودیوی Nudes طراحی نموده و فضای داخلی این کافه سازگار با محیط زیست از مقواهای بازیافتی ساخته شده است. تیم طراحی کافه قصد سنت شکنی و کنارزدن مرزبندی ها را داشتند و به همین علت ضمن بازی با مقوا، فرم های مجسمه ای و بافتی زیادی خلق کردند. یکی از نقاط برجسته کافه مقوا، دیواری از پنل های مدور است که تأثیر موج مانند آرام بخشی به کافه می بخشد.
منبع: کجارو / lonelyplanet