افشاگری پنج چشم درباره چین
به گزارش تور ایران، ایسنا نوشت: یک پرونده تحقیقاتی از سوی ائتلاف اطلاعاتی موسوم به پنج چشم نشان می دهد که چین به صورت عمدی اقدام به مخفی کردن یا از بین بردن شواهد مربوط به شیوع ویروس کرونا نموده که باعث شده تا ده ها هزار تن در سراسر دنیا جان خود را از دست بدهند.
با ما همراه باشید و با تور ارزان چین از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.
به گزارش پایگاه خبری فاکس نیوز، در این پرونده 15 صفحه ای که از جانب آژانس های اطلاعاتی آمریکا، کانادا، انگلیس، استرالیا و نیوزیلند (پنج چشم) تهیه شده و در اختیار روزنامه دیلی تلگراف استرالیا قرار گرفته، آمده که مخفی کاری چین به مثابه یک تهاجم علیه شفاف سازی بین المللی است.
این پرونده به موضوعاتی می پردازد که در گزارش های رسانه ای درباره شیوع این ویروس بحث شده و شامل انکار اولیه این موضوع که ویروس احتمالا می تواند به انسان ها منتقل گردد، ساکت کردن یا ناپدید شدن پزشکانی که کوشش کردند تا درباره آن صحبت نمایند، از بین بردن شواهد در آزمایشگاه ها و انکار تامین نمونه های زنده برای دانشمندان بین المللی فعال در زمینه واکسن است.
این پرونده همچنین به این مساله اشاره دارد که چین ابتدا سانسور اخبار مربوط به این ویروس را در موتورهای جستجوگر اینترنت در 31 دسامبر شروع کرد که شامل حذف واژه ها و موضوعات از جمله انواع مختلف سارس، بازار محصولات دریایی ووهان و ذات الریه ناشناخته ووهان می گردد.
سه روز بعد، یعنی در سوم ژانویه کمیسیون ملی سلامت چین دستور داد تا نمونه های این ویروس به آزمایشگاه های تشخیص برده شده یا منهدم شوند و در عین حال، به طور همزمان دستور عدم انتشار اخبار مرتبط با این بیماری را صادر کرد.
شاید یکی از بخش های مخرب تر منتشر شده در این پرونده این باشد که مقام های چین تا 20 ژانویه و با وجود شواهد مربوط به انتقال انسانی از اوایل دسامبر 2019، انکار کردند که این ویروس احتمالا می تواند بین انسان ها منتقل گردد.
این پرونده همچنین رویکرد انتقادی به سازمان بهداشت جهانی داشته و اعلام نموده که این سازمان با وجود این حقیقت که مقام ها در تایوان نگرانی خود را از 31 دسامبر درباره انتشار این ویروس اعلام کردند و کارشناسان هنگ کنگی در چهارم ژانویه نیز همین نگرانی را داشتند، راه چین را درباره انکار اولیه انتقال انسانی این ویروس در پیش گرفته است.
تا آدینه شب، حساب کاربری توئیتری یکی از مقام های سازمان بهداشت جهانی نشان دهنده یک توئیت از 14 ژانویه بود که در آن آمده است: تحقیقات اولیه از سوی مقام های چینی نشان می دهد که آنها متوجه شده اند هیچ شواهدی مبنی بر انتقال ویروس به وسیله انسان به انسان وجود ندارد.
همزمان، در این پرونده تحقیقاتی آمده که در تمام ماه فوریه، پکن در حالی به آمریکا، ایتالیا، هند، استرالیا، کشورهای جنوب شرق آسیا و سایرین تاکید می کرد تا منع سفر وضع ننمایند که خود ممنوعیت های سختگیرانه ماندن در منزل وضع می کرد. همچنین هزاران تن پس از شیوع این ویروس و پیش از آنکه دولت، شهر را در 23 ژانویه قرنطینه کند، ووهان را ترک گفتند.
در ادامه این پرونده همچنین آمده است: در حالیکه دیپلمات های اتحادیه اروپا گزارشی درباره این ویروس آماده می نمایند، چین به صورت موفقیت آمیزی بروکسل را بابت لحنش درباره اطلاع رسانی نادرست دولت پکن تحت فشار قرار می دهد. همچنین استرالیا خواهان تحقیقات مستقل درباره این همه گیری شده و چین هم تهدید نموده که روابط تجاری را با استرالیا متوقف می نماید. دولت پکن با خشم به درخواست آمریکا برای شفاف سازی پاسخ داده است.
گزارش دیلی تلگراف استرالیا به اختلاف نظر درباره این ویروس نیز اشاره دارد و می نویسد، استرالیا باور دارد که به احتمال زیاد این ویروس ناشی از بازار فروش حیوانات وحشی ووهان است و پنج درصد ناشی از انتشار آن از یک آزمایشگاه است.
اما در گزارش 15 آوریل فاکس نیوز آمده که مقام های اطلاعاتی آمریکا به شدت مطمئن هستند که این ویروس احتمالا از یک آزمایشگاه در ووهان نشت نموده است.
هم چنین دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه پس از آنکه فاکس نیوز و سایرین پرسیدند آیا او چیزی می داند که به وی این اطمینان را دهد که منشا این ویروس از موسسه ویروس شناسی ووهان است یا خیر، گفته بود که شواهدی دارد که نشان می دهد این ویروس از یک آزمایشگاه نشت نموده است.
ترامپ افزوده بود: فکر می کنم که سازمان بهداشت جهانی بایست از خودش به خاطر اینکه شبیه به روابط عمومی چین رفتار می نماید، خجالت زده باشد.
312 310
منبع: خبرآنلاین