ثبت شرکت روشی مطمئن برای شراکت در کسب و کار

به گزارش تور ایران، شاید بتوان گفت بهترین روش برای مشارکت چند نفر جهت فعالیت و کسب و کار در هر کشوری و از جمله ایران، ثبت شرکت است. چرا که با قرارگیری تخصص، سرمایه، دانش، اهداف و انرژی شرکا در یک قالب و چارچوب واحد به نام شرکت، شرکا این اطمینان را دارند که از حمایت های قانونی برخوردار خواهند بود و معمولا شراکت افراد در قالب شرکت از ماندگاری و عمر بیشتری برخوردار است.

ثبت شرکت روشی مطمئن برای شراکت در کسب و کار

در ایران بیشتر کدام نوع از شرکت ها ثبت می شوند؟

طبق ماده 20 قانون تجارت، 7 نوع شرکت در ایران وجود دارد که به ترتیب شامل موارد زیر است:

1- شرکت سهامی (اعم از سهامی خاص و سهامی عام)

2- شرکت با مسئولیت محدود

3- شرکت تضامنی

4- شرکت مختلط غیر سهامی

5- شرکت مختلط سهامی

6- شرکت نسبی

7- شرکت تعاونی فراوری و مصرف

در بین شرکت های هفت گانه ای که نام بردیم، از پر متقاضی ترین انواع شرکت هایی که در ایران به ثبت می رسند می توان به شرکت با مسئولیت محدود و همچنین شرکت سهامی خاص اشاره نمود که هر کدام شرایط و ویژگی های خاص و منحصر به فرد خود را دارد.

ثبت کدام نوع از شرکت ها مناسب تر است؟

این مساله که ثبت کدام یک از انواع شرکت ها مناسب تر و مطلوبتر است، بستگی به شرایط، اهداف و تصمیم متقاضیان دارد و افراد متقاضی با توجه به تعداد شرکاء و سهامداران، وجود یا عدم وجود بازرسین، محدود بودن یا محدود نبودن مدت مدیریت اعضا هیات مدیره و مدت ماموریت بازرسین، تقسیم شدن سرمایه به قطعات سهام و مواردی از این دست، تصمیم می گیرند که کدام نوع از شرکت ها را برای تشکیل، ثبت و ادامه فعالیت انتخاب کند.

مرجع ثبت شرکت ها در ایران

مرجع ثبت شرکت در کشورمان، اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری است که از ادارات زیر مجموعه قوه قضاییه محسوب می گردد.

شرکت هایی که ثبت می شوند، چه وظایف و تکالیفی دارند؟

پس از ثبت شرکت یک سری تکالیف و وظایف قانونی وجود دارد که هر شرکتی که به ثبت می رسد موظف است این تکالیف را در موعد مقرر و طبق قانون به انجام برساند.

یکی از مهمترین این تکالیف تشکیل پرونده مالیاتی و اخذ کد اقتصادی است. طبق قوانین مالیاتی، هر شرکتی در سرانجام سال مالی و نهایتا تا سرانجام تیرماه هر سال، باید اقدام به تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال مالی قبل خود کند و چنانچه از این وظیفه قانونی خود تخطی کند، ضمن اینکه از معافیت های مالیاتی بهره مند نمی گردد، مشمول جریمه ها مالیاتی نیز می گردد.

از دیگر وظایف مهم شرکت ها باید به پلمپ دفاتر تجاری اشاره نمود. طبق قانون تجارت، تمامی تجار اعم از اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی موظف هستند همه ساله اقدام به پلمپ دفاتر تجاری خود کنند و حداکثر زمانی که برای پلمپ دفاتر سالانه اشخاص واجد شرایط وجود دارد، بیست و نهم اسفند ماه سال قبل از آن است. یعنی به طور مثال شرکتی که قصد پلمپ دفاتر تجاری سال 97 خود را دارد، برای این کار نهایتا تا سرانجام اسفند ماه سال 96 فرصت دارد.

ثبت شرکت خود و امور پس از ثبت را به کدام موسسه بسپاریم؟

با توجه به تعداد کثیری از موسساتی که در زمینه امور خدمات ثبت شرکت در کشور وجود دارند، انتخاب موسسه ای که دارای تجربه و دانش کافی باشد، خدمات مربوطه را با کیفیت، قیمت مناسب و منصفانه و در زمانی کوتاه به انجام برساند و بتوان به آن اعتماد کرد، یکی از مشکلات و دغدغه های مهم متقاضیان خدمات ثبتی و حقوقی است.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 1 بهمن 1397 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: iraniro.ir شناسه مطلب: 102

به "ثبت شرکت روشی مطمئن برای شراکت در کسب و کار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ثبت شرکت روشی مطمئن برای شراکت در کسب و کار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید