جینی؛ کوسه ای که نام آن در کتاب گینس ثبت شد!
به گزارش تور ایران، مسیر مهاجرت بلند این کوسه نشان می دهد که اقدام یک کشور به تنهایی برای حفاظت از بقای کوسه ها در آقیانوس های زمین کافی نیست.
به گزارش خبرگزاری خبرنگاران ، براساس گزارش دیجیاتو، یک کوسه ابریشمی به نام جینی (Genie) رکورد طولانی ترین شنا برای مهاجرت را شکست. این کوسه 27٬000 کیلومتر در اقیانوس آرام شنا کرد تا به سکونت گاه تازه خود برسد؛ تقریباً شش برابر بیشتر از رکورد قبلی. این مهاجرت طولانی نشان می دهد که برای حفظ بقای گونه های درمعرض خطر کوسه، به یک اقدام بین المللی احتیاج داریم.
این کوسه ابریشمی اولین بار در جولای سال 2021 نزدیک جزیره وُلف در شمال منطقه حفاظت شده دریایی گالاپاگوس مشاهده شد. این منطقه در هزار کیلومتری ساحل اکوادور قرار گرفته است. پژوهشگران مؤسسه چارلز داروین سفر حماسی جینی را، که 546 روز طول کشید، به طور زنده دنبال می کردند.
دانشمندان پیش از آن که جینی سفر خود را شروع کند به او یک ردیاب متصل نموده بودند. این کوسه ابریشمی در سفر دریایی بزرگ خود، بیش از 27٬600 کیلومتر شنا کرد.
این سفر شش برابر بیشتر از طولانی ترین مهاجرت ثبت شده برای یک کوسه ابریشمی بود. و نشان می دهد که کوسه ها چطور بیشترین بهره را از وسعت اقیانوس های زمین می برند.
مسیر مهاجرت جینی در اقیانوس آرام. خطوط سفید مسیر مهاجرت، و خطوط آبی نواحی دریایی حفاظت شده هستند.
مهاجرت های طولانی کوسه ها
صدها میلیون سال است که کوسه ها در اقیانوس ها پرسه می زنند و به نظر می رسد محدوده هایی که ما انسان ها روی نقشه ها معین می کنیم، هیچ اهمیتی برای این حیوانات ندارد.
مسیرهای طولانی مهاجرت کوسه ها از مناقطی در آب های بین المللی عبور می نماید که ماهی های فراوانی دارد و ماهی گیری فراوانی در آن ها انجام می گردد. این یعنی حیات کوسه های مهاجر در معرض ریسک بالایی قرار گرفته است.
در حقیقت، بقای گونه های مختلف کوسه از جانب انسان ها در معرض تهدید است. پژوهشگران می گویند مسیر مهاجرت کوسه ها نشان می دهد که یک واکنش و هماهنگی بین المللی برای نجات این ابزیان مورد احتیاج است.
فهم الگوها و مسیر مهاجرتی کوسه های ابریشمی و دیگر گونه های در مهرض تهدید کوسه، امری ضروری در توسعه استراتژی های مدیریتی برای احیای جمعیت این حیوانات است.
بیش از 99 درصد مسیر مهاجرت جینی در آب های بین المللی بود؛ بسیار دورتر از ناحیه محافظت شده در اطراف جزایر گالاپاگوس. یکی دیگر از نکات جالب در مهاجرت جینی مسیرهای تکراری و بسیار طولانی در جهت غرب و جنوب بود. این یافته ها نشان می دهند که اقدام یک کشور در مرزهای آبی خود نمی تواند برای نجات و حفظ این کوسه ها کافی باشد.
227227
منبع: خبرآنلاین