مرغ های کوچک تر سالم ترند؟
به گزارش تور ایران، معاون بهبود تولدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: مرغی که در وزن و سن پایین کشتار می گردد هم سالم تر است و هم از لحاظ مالی هزینه کمتری برای فراوری آن صرف می گردد.

به گزارش خبرنگاران، سید احمد زکریایی نژاد در جلسه مشترکی که با همکاری معاونت بهبود فراوریات دامی و دانشگاه کردستان به منظور آنالیز علمی فراوری و عرضه مرغ سایز در واحدهای فراوریی استان برگزار گردید اظهار کرد: با کاهش سایز مرغ هزینه مصرف نهاده و هزینه انرژی در واحد فراوریی کم شده و تعداد دوره پرورش افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه با کاهش زمان پرورش مرغ در مرغداری ها، مصرف آنتی بیوتیک ها کاهش چشمگیری خواهد داشت و مرغ سالم تری در دسترس مردم قرار می گیرد تاکید نمود: با فراوری مرغ سایز کوچک تر می توانیم در زمینه صادرات مرغ فعالیت بیشتری داشته باشیم.
ذکری ای نژاد اضافه کرد: در این طرح، سن کشتار 42 روزه و وزن استاندارد، 1200 تا 1800 گرم است.
معاون بهبود فراوریات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان، با بیان اینکه تردیدی نیست که گوشت مرغ جایگزینی سالم و مناسب برای گوشت قرمز است، اعلام نمود: گوشت مرغ یکی از مهم ترین مواد غذایی محسوب می گردد که سرشار از پروتئین های مختلف است.
زکریای نژاد شاخص ترین و پویاترین صنعت استان کردستان را صنعت مرغداری دانست و تاکید نمود: باید از این صنعت حمایت بیشتری کنیم.
کاهش سایز مرغ برای فراوریکننده و مصرف کننده توجیه مالی لازم را دارد
در ادامه این جلسه دکتر قادرزاده دکترای اقتصاد کشاورزی و مدرس دانشگاه کردستان گفت: طرح مرغ سایز دارای مزایای خاصی است و برای فراوری کننده و مصرف کننده می تواند توجیه مالی مناسبی داشته باشد.
وی اظهار کرد: با کاهش دوره جوجه ریزی و افزایش تعداد دوره صرفه مالی مناسبی نصیب فراوریکننده و مصرف کننده خواهد شد.
قادرزاده اعلام نمود: در این طرح کیفیت گوشت مرغ افزایش پیدا می نماید و خطر ابتلاء به برخی از بیماری ها پایین می آید.
وی توضیح داد: با توجه به اینکه در سن بالا برخی از بیماری ها در سطح مرغداری شیوع پیدا می نماید پس هرچه مرغ در سن پایین تری کشتار گردد گوشت آن سالم تر است.
منبع: خبرگزاری ایسنا