خبرنگاران ماجرای بازگشت به لانه

به گزارش تور ایران، مهاباد- خبرنگاران- حکایت جوجه عقابی که توسط یکی از شکارچیان بی رحم از لانه اش دزدیده شده بود و توسط محیطبانان اداره حفاظت محیط زیست مهاباد به لانه اش بازگردانده شد، ماجرایی شنیدنی دارد.

خبرنگاران ماجرای بازگشت به لانه

ماجرا از این قرار بود که به همراه تیمی از خبرنگاران و اصحاب رسانه مهاباد به مناسبت هفته محیط زیست که از 16 تا 22 خرداد در تقویم نامگذاری شده برای بازدید و تهیه گزارش به تالاب بین المللی کانی برازان این شهرستان رفته بودیم و برای برطرف خستگی اعضای تیم در ساختمان سایت پرنده نگری این تالاب در حال استراحت بودیم که گوشی تلفن همراه یکی از محیط بانان به صدا درآمد.

مخاطب یکی از اهالی روستاهای اطراف تالاب به نام روستای قره داغ بود که یک نفر غیربومی را در حال بیرون آوردن جوجه عقابی از لانه اش مشاهده نموده بود.

سه نفر از محیط بانان که با ما در حال استراحت بودند به سرعت آماده شدند و جلیقه ضدگلوله و وسایل محافظی خود را برداشتند و با سرعت سوار بر خودرو اداره شدند، من هم برای اینکه از این ماجراجویی بی نصیب نباشم، دوربین عکاسی رو برداشتم و همراه تیم محیطبانان راهی شدیم.

قسمتی از راستا جاده خاکی و پر از چاله و چوله بود، راننده خودرو که محیط بانی به نام جلیل رحمانی بود و در بین محیطبانان به مهارت در رانندگی زبانزد بود با مهارت تمام و با سرعت زیاد راهنمایی خودرو را در اختیار گرفت.

محیط بانان دوباره با منبع خبر تماس گرفته و از جزئیات شکارچی متخلف و راستا حرکتش اطلاعات تازه ای دریافتد.

شکارچی با استفاده از یک دستگاه موتورسیکلت از راستا روستای گابازله به سمت روستای حاجی خوش در استان آذربایجان غربی در حال حرکت بود و با تیم محیط بانان حدود 10 کیلومتر فاصله داشت اما آشنایی محیط بانان با راستا و استفاده از جاده های میان بُر ما را به شکارچی متخلف رساند.

شکارچی که جوجه عقاب را در داخل یک گونی مخفی نموده بود با استفاده از موتورسیکلت به سمت جاده اصلی (کمربندی دارلک) در حال حرکت بود، از تعقیب و گریز تیم محیطبانان با خبر شد و بر سرعت خود افزود.

تعقیب و گریز ادامه داشت و چند صد متری تا جاده اصلی باقی مانده بود اما شکارچی متخلف زمانی که فهمید نمی تواند مقاومت کند، جوجه عقاب را از بالای موتورسیکلت به زمین پرتاب کرد و خودش در راستا جاده کمربندی دارلک (محور ارومیه- میاندوآب) متواری شد.

محیطبانان با دیدن جوجه عقاب از خودرو پیاده شده و پس از اطمینان از سلامتی وی، آن را برداشتند و به تعقیب شکارچی متخلف ادامه دادند اما شکارچی متخلف که تازه شناسایی هم شده بود از شلوغی جاده استفاده کرد و از محل متواری شد.

محیطبانان با ابراز خوشحالی از پس دریافت جوجه عقاب سالم، آن را به سمت پایگاه محیط بانی واقع در سایت پرنده نگری تالاب کانی برازان منتقل کردند و در گزارش ماموریت خود را در دفتر پایگاه محیطبانی ثبت کردند.

جوجه عقاب که هنوز کمتر از یک ماه از عمرش سپری نشده بود، به تنهایی قادر به ادامه حیات نبود و محیط بانان نگران بودند که به خاطر گرمای هوا و پرت شدن برروی زمین دچار مصدومیت شده باشد.

محیط بانان سپس معین کردند که این جوجه عقاب یک ماهه از خانوادهی سارگپه است.

یکی از محیط بانان گفت: از روی وزن و پرها معین است که این جوجه سارگپه حدود یک ماه عمر دارد و هنوز برای پرواز کردن به 20 روز دیگر مراقبت و تغذیه توسط مادرش نیازمند است.

جلیل رحمانی افزود: سارگپه طولی برابر با 51 تا 71 سانتی متر دارد و فاصله 2 سر بال آن در حدود 110 تا 130 سانتی متر است؛ سارگپه در زمره پرندگان شکاری با اندازه متوسط بوده و اغلب در قسمت های اروپا و آسیا دیده می گردد.

وی افزود: در قسمت پایین سینه این پرنده نوارهای کم رنگی وجود دارد و در پرندگان نابالغ نوارهای انتهایی پهن و تیره در دم دیده می گردد و جنس نر و ماده شبیه هم هستند؛ اما ماده اندکی بزرگتر بوده و پرهای پشت آن اندکی قهوه ایی رنگ است؛ رنگ بخش جلویی بدن ماده روشن تر است و نوارهایی تیره در آن دیده می گردد.

پایان اعضای تیم تصمیم دریافت برای جلوگیری از تلف شدن سارگپه وی را به لانه اش در ارتفاعات گول منتقل نمایند که قسمتی از راستا را با خودرو و قسمتی دیگر را باید پیاده طی می کردیم.

پس از یک ساعت پیاده روی به ارتفاعات مورد نظر رسیدیم اما پیدا کردن لانه عقاب بسیار مشکل بود چون بعضی از عقاب ها از جمله عقاب سیاه اگر این جوجه را پیدا می کرد از آن به عنوان غذا استفاده می نماید.

مدتی در گرمای ساعت 13 در این قسمت به دنبال لانه سارگپه گشتیم، جوجه را در نزیکی یکی از لانه ها رها کردیم و وقتی قصد برگشت داشتیم محیط بانان چون هنوز هم از جای جوجه عقاب نگران بودند، دوباره در کوهستان به دنبال لانه سارگپه می گشتند.

پایان با همکاری یک چوپان به نام کاک آرام لانه اصلی این سارگپه پیدا شد و محیط بانان در حال راهنمایی جوجه عقاب به سمت لانه اش بودند که در آسمان سرو صدای عجیبی شنیدند.

به سمت آسمان که نگاه کردیم مادر جوجه عقاب را مشاهده کردیم که از آمدن دوباره جوجه اش ابراز شادمانی و هیجان می نماید و با انجام حرکات نمایشی که تا به امروز از یک عقاب ندیده بودم از اقدام انسانی محیطبانان قدردانی می کرد.

محیط بانان سپس با سرعت محل لانه عقاب را ترک کردند و هنگام پایین آمدن از کوهستان هر چند از شدت گرما و خستگی راستا عرق از پیشانی آنان جاری می شد اما خوشحالی بازگرداندن جوجه عقاب به لانه اش باعث شده بود که احساس خستگی در چهره آنان نمایان نباشد.

این ماجرا تنها گوشه بسیار کوچکی از ساعاتی از کوشش ها و جانفشانی های محیط بانان در طول شبانه روز را برای حفاظت از حیات وحش و محیط زیست نشان داد.

بیایید همه با هم در هفته مقدس محیط زیست از این کوششگران گمنام قدردانی کنیم تا این قشر نیز بتوانند به رغم خطرات و سختی های کار محیط بانی در کنار حمایت قانون به وظیفه سازمانی و انسانی خود بپردازند.

پنجم ژوئن روز جهانی محیط زیست با شعار زمان برای طبیعت در سال 2020، روزی است که از سوی سازمان ملل برای افزایش آگاهی مردم نسبت به محیط زیست انتخاب شده است.

در تقویم ملی ایران نیز از 16 تا 22 خرداد، به عنوان هفته محیط زیست نامگذاری شده که شعار ملی این هفته نیز سال جاری جهش فراوری، حفظ محیط زیست برای توسعه پایدار ایران نامگذاری شده است.

منبع: ایرنا
انتشار: 18 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: iraniro.ir شناسه مطلب: 1195

به "خبرنگاران ماجرای بازگشت به لانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران ماجرای بازگشت به لانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید