درد عصب کشی دندان؛ پس از عصب کشی چه باید کرد؟
به گزارش تور ایران، عصب کشی دندان یکی از درمان های مطمئن و ساده برای دندان است. نکاتی مانند روکش دندان، خوردن غذا های سفت، مسواک زدن به صورت صحیح و ... هستند که پس از عصب کشی برای نتیجه بخش بودن هرچه بیشتر و بهتر این درمان باید به آن ها توجه کرد.
روزانه حدود 3000 عصب کشی دندان در آمریکا اتفاق می افتد که در مقیاس سالیانه می توان گفت که در یک سال این عدد به 15 میلیون بار می رسد. درمان عصب کشی برای افرادی مناسب است که دندانشان با پرکردن ساده نمی تواند درمان شود. عصب کشی شامل از بین بردن جراحت موجود در پالپ (مغز) دندان است. این روش به شما یاری می نماید تا دندان خود را قدرتمندتر نموده و از سوی دیگر باعث جلوگیری از پوسیدگی دندان می شود. به لطف تکنولوژی های جدید در علم دندان پزشکی امروزه عصب کشی برای بیماران مانند گذشته ترسناک نیست.
عصب کشی دندان یک فرآیند ساده است که نتایج فوق العاده ای برای بیماران در پی دارد اما مانند هر درمان دیگر عوارض جانبی خاص خود را دارد و این عوارض را می توان ناشی از تغییر در ساختار دندان دانست. بیماران باید در دوره نقاهت خودشان از اصولی پیروی کنند تا این درمان به طور کاملا مطلوب به انتها برسد و از سوی دیگر در هفته های اولیه پس از عصب کشی دچار درد و یا شکستگی دندانشان نشوند. این موضوع در جایی اهمیت پیدا می نماید که بدانیم بیشتر کسانی که درمان عصب کشی را پشت سر می گذارند احتیاج به روکش دندان دارند تا بتوانند قدرت و استحکام دندان ها را برای بلند مدت تضمین کنند. بسیاری از افراد وجود دارند که با وجود عصب کشی که در دندانشان صورت گرفته، به دلیل شکستگی و یا ترک برداشتن دندانشان مجبور شده اند آن را بکشند. زمانی که یک دندان عصب کشی شده زیر لثه ها دچار شکستگی می شود راهی برای نگه داشتن دندان وجود ندارد و این دندان باید کشیده شود. دلیل اصلی شکستگی دندان پس از عصب کشی فاصله زیاد بین عصب کشی دندان و قرار دادن روکش بر روی دندان عصب کشی شده است.
اگر دندان شما احتیاج به عصب کشی داشته باشد باید به نکات زیر برای نتیجه گیری بهتر از درمان عصب کشی خود توجه نمایید.
روکش دندان بعد از عصب کشی فراموش نشود
اولا به سبب این که در فرایند عصب کشی دندان ریشه داخلی دندان شما برداشته می شود، ساختمان دندان پس از درمان ضعیف می شود. به همین دلیل تقریبا در همه دندان های عصب کشی شده احتیاج به روکش برای حفاظت از دندان و استحکام بالای آن وجود دارد تا بدین وسیله افراد بتوانند از شکستگی دندان و مسائل دیگر آن جلوگیری کنند. روکش دندان در یک فرایند جداگانه از عصب کشی در زمانی که عصب کشی به انتها رسیده باشد انجام می شود. تا زمانی که دندان روکش نشود، محافظت نشده و در معرض خطر است و شما باید تا آن موقع حواستان جمع باشد که دندانتان تحت فشار قرار نگیرد.
از غذاهای ترد و سفت پرهیز کنید
حتی اگر کوشش کنید که از آن قسمت دهانتان که دندان عصب کشی شده وجود دارد برای جویدن غذا استفاده نکنید باز هم خوردن غذاهایی که ترد و یا سفت (مانند آجیل) هستند به خصوص در زمانی که دندان شما به صورت موقت و نه دائمی پر شده است خطر و احتمال ضربه و آسیب به دندان را زیاد می نماید. غذای سخت می تواند پر شدگی موقت دندان را با آسیب روبرو نموده و همچنین می تواند به طور کلی باعث شکستن دندان شود و شما مجبور شوید دندان خود را بکشید. از این رو تا زمانی که دندانتان به صورت دائمی پر نشده از خوردن چنین غذاهایی پرهیز کنید.
در زمان مسواک زدن حواستان به قسمت درمان شده باشد
دندان درمان شده و نیز دندان های مجاور و البته لثه شما احتیاجمند مراقبت های صحیح در دوره نقاهت هستند بنابراین با آرامش اما دقیق دندان عصب کشی شده را مسواک بزنید. زمانی که نخ دندان می کشید شاید تمیز کردن اطراف دندان عصب کشی شده سخت باشد. در این حالت کمی شکیبا باشید و نخ دندان را فشار ندهید و با آرامش به کار خود بپردازید.
در صورت احتیاج از مسکن برای کنترل درد و التهاب استفاده نمایید
داروهایی مانند ایبوپروفن، استامینوفن، آسپیرین و ... می توانند به التیام درد شما در روز های ابتدایی پس از درمان عصب کشی دندان یاری کنند.
حواستان به درد پس از عصب کشی دندان باشد
در نهایت وقتی صحبت از دندان درد می شود حواستان به درد عادی و درد غیر عادی که نشان دهنده مشکل دیگری است باشد. به لطف تکنولوژی های جدیدی که در زمینه عصب کشی دندان امروزه از آن ها استفاده می شود افراد درد کمی را بعد از عصب کشی دندان تجربه می کنند. زمانی که شما پس از عصب کشی احساس درد می کنید این درد غیر طبیعی نیست و به لایه های کبود شده در اطراف دندان درمان شده بر می شود. عادی بودن درد بسته به فرایند درمان هر بیمار و آستانه صبر او متفاوت است اما به طور کلی بیشتر بیماران ناراحتی پس از عصب کشی را برای یک تا دو روز تجربه می کنند که این درد به مرور از بین می رود. با استفاده از قرص های دندان درد می توانید به راحتی ناراحتی و درد را از خودتان دور نمایید. اما درد شدید دندان که نتواند به یاری مسکن ها آرام شود می تواند نشانه از شکسته شدن دندان و یا عفونت باشد و در این حالت شما باید سریعا به دندانپزشکتان مراجعه نمایید. برای بیشتر بیماران، عصب کشی راهی برای محافظت و نجات دادن دندان پوسیده و عفونی است. برای حفاظت بلند مدت از دندانتان که عصب کشی شده است باید تا چند هفته پس از درمان دندانتان را روکش کنید. پس از درمان نیز با پزشکتان در ارتباط باشید و دندان درمان شده را بعد از چند هفته به او نشان دهید تا مطمئن شوید دندانتان به صورت کامل بهبود یافته است.
آیا شما تجربه عصب کشی و درد دندان پس از عصب کشی را داشته اید؟ چه درمان های دیگری برای درد دندان پس از عصب کشی پیشنهاد می کنید؟ دیدگاه های خود را با مخاطبان خبرنگاران درمیان بگذارید.
برگرفته از: brigliadentalgroup
گروه سلامت خبرنگاران
منبع: setare.com