سندرم ناخن زرد چیست؟ همه چیز از علائم تا درمان

به گزارش تور ایران، سندرم ناخن زرد بیماری نادری است که باعث به وجود آمدن ناهنجاری هایی روی ناخن های دست و پا می گردد. این ناهنجاری ها روی ریه ها و مجاری تنفسی تاثیر می گذارند. مهم ترین علامت این سندرم تورم پا و پف کردن قسمت های مختلف به دلیل تجمع لنف، انحنای ناخن، جدا شدن ناخن از بستر، برآمدگی ناخن و کند شدن یا توقف رشد ناخن است. دلیل دقیق بروز بیماری سندرم ناخن زرد هنوز معین نیست. به گفته بعضی از پزشکان ممکن است عوامل ژنتیکی باعث بروز این سندرم شوند. پزشکان برای تشخیص این بیماری تست های عملکرد ریه و آزمایش ناخن را توصیه می نمایند. برای درمان سندرم ناخن زرد مصرف ویتامین E، کورتیکو استروئیدها و انواع آنتی بیوتیک توصیه می گردد. این بیماری قابل پیشگیری نیست اما می توانید آن را کنترل و درمان کنید. در این مقاله از مجموعه مقالات خبرنگاران مگ به علائم و نشانه های این سندرم و علل بروز آن اشاره نموده ایم. با ما همراه باشید.

سندرم ناخن زرد چیست؟ همه چیز از علائم تا درمان

علائم و نشانه های سندرم ناخن زرد

سندرم ناخن زرد اغلب در افراد بالای 50 سال مشاهده می گردد. این بیماری به ندرت در بچه ها رخ می دهد. طبق تحقیقات پزشکان، سندرم ناخن زرد باعث ضخیم شدن، خمیده شدن و توقف رشد ناخن ها خواهد شد. در بعضی از موارد نوار پوست کنار ناخن (کوتیکول) نیز ممکن است از بین برود یا ناخن ها از بستر خود جدا شوند. در بعضی از موارد نیز بافت اطراف ناخن دچار عفونت می گردد. این سندرم در ناخن های دست و پا ممکن است به وجود بیاید.

گاهی سندرم ناخن زرد، باعث تجمع مایع در غشاهای اطراف ریه ها و پوشش حفره قفسه سینه خواهد شد. در چنین شرایطی ممکن است افراد با تنگی نفس، درد قفسه سینه و سرفه روبرو شوند. تجمع لنف در دست ها و پاهای افرادی که دچار سندرم ناخن زرد هستند، باعث ورم این اعضای بدن خواهد شد. ورم پا در این سندرم بسیار رایج است. حدود 8 نفر از هر 10 نفری که به این سندرم مبتلا هستند با ورم پاها روبرو خواهند شد. تجمع لنف معمولا در دوران بلوغ آغاز می گردد. بخش هایی از بدن که لنف در آن ها قرار گرفته است ممکن است سفت شوند و باعث شوند بیمار احساس سنگینی داشته باشد. اگر لنف در بازوها یا پاها جمع گردد، باعث کاهش انعطاف این اعضا خواهد شد. در بعضی از موارد نیز پوست ناحیه ای که لنف دارد ممکن است ضخیم یا سفت گردد.

سیستم لنفاوی شبکه ای از عروق، مجاری مختلف و گره هایی است که مایعات پروتئینی (لنف ها) و سلول های خونی را به اندام ها و بافت های مختلف بدن می رسانند. تقریبا 2 نفر از هر 5 نفری که به این سندرم مبتلا هستند علائم تنفسی دارند و مایع لنف در بافت های ریه این افراد جمع می گردد. سینوزیت مزمن و التهاب یا عفونت سینوس ها، سرفه مزمن و از دست دادن کوتیکول از دیگر علائم سندرم ناخن زرد است.

در حالت کلی علائم سندرم ناخن زرد عبارتند از:

  • از بین رفتن کوتیکول، پوست نازک محافظ بستر ناخن
  • انحنای ناخن ها
  • جدا شدن ناخن از بستر
  • برآمدگی ناخن ها
  • کند شدن سرعت رشد یا توقف رشد ناخن ها

برای مطالعه بیشتر: 15 ترفند برای داشتن ناخن محکم که تا امروز نمی دانستید

علل بیماری سندرم ناخن زرد

علت دقیق این بیماری هنوز تعیین نیست. در بیشتر موارد این بیماری تصادفی و بدون علت به وجود می آید. بعضی از پزشکان معتقدند سندرم ناخن زرد بیماری ای اکتسابی است. اما در بعضی از مواقع عوامل ژنتیکی، مانند جهش ژن، عامل بروز این بیماری هستند. این بیماری در افرادی که به انواع سرطان های مختلف، مانند سرطان سینه، سرطان ریه و لنفوم، سندرهام نقص ایمنی بدن، بیماری های تیروئید و آرتریت روماتوئید مبتلا هستند، بیشتر شایع است. بعضی از پزشکان نیز معتقدند استفاده از داروهای درمان آرتریت در به وجود آمدن این بیماری موثر است. به عقیده بعضی از پزشکان، قرار گرفتن در معرض فلزهایی مانند تیتانیوم که در ایمپلنت های دندانی وجود دارد، یا داروهای حاوی دی اکسید تیتانیوم باعث به وجود آمدن این سندرم خواهد شد.

برای مطالعه بیشتر: همه چیز درباره بیماری های خود ایمنی؛ علل، علائم، انواع و نحوه درمان

سندرم ناخن زرد چگونه تشخیص داده می گردد؟

معمولا پزشکان با گرفتن تست هایی از ریه های شما و ارزیابی عملکرد آن ها و آزمایش کردن ناخن ها این سندرم را تشخیص می دهند. ناخن های زرد ممکن است به علت ابتلا به بیماریی هایی مانند عفونت قارچی یا پسوریازیس نیز به وجود بیایند. اگر علائم این بیماری با مسائل تنفسی همراه است حتما با پزشک مشورت کنید.

برای مطالعه بیشتر: 8 ویتامین و خوراکی طبیعی برای استحکام و سلامت ناخن

کنترل و درمان سندرم ناخن زرد

در بعضی از افراد ممکن است علائم این سندرم ناپدید شوند. بعلاوه در هر یک نفر از سه نفر که تحت درمان قرار می گیرند، علائم سندرم ناخن زرد از بین می رود. اگر تورم شدید در ناخن های خود یا مسائل تنفسی دارید، حتما باید به پزشک مراجعه کنید. درمان سندرم ناخن زرد به تشخیص پزشک و شدت آن بستگی دارد. به عنوان مثال اگر پزشکان مجبور به تخلیه لنف شوند، ممکن است ماساژ تخصصی را به شما معرفی نمایند. این کار باعث بهبود گردش خون خواهد شد. اگر این بیماری به تجمع مایع اضافی در اطراف ریه منجر گردد، ممکن است پزشکان از روش های مختلف برای تخلیه مایع استفاده نمایند. سایر درمان های سندرم ناخن زرد عبارتند از:

  • مصرف ویتامین E: می توانید از مکمل های ویتامین E یا کرم ها و ژل های حاوی این ویتامین بهره ببرید. استفاده از ویتامین E منجر به جلوگیری از تغییر فرم ناخن ها یا کند شدن روند این تغییرات خواهد شد. مواد غذایی حاوی ویتامین E عبارتند از فلفل دلمه ای قرمز، کدو تنبل، بادام درختی و هندی، بادام زمینی و کره بادام زمینی، دانه های آفتاب گردان.
  • کورتیکو استروئیدها: می توانید از کرم های استروئیدی برای درمان علائم ناخن و کاهش التهاب ناخن های خود بهره ببرید. دزوکسی متازون و هیدروکورتیزون از جمله این کرم ها هستند.
  • آنتی بیوتیک ها: برای درمان عفونت ها تنفسی، ممکن است پزشک مصرف آنتی بیوتیک هایی مانند آموکسی سیلین یا سفادروکسیل را برای شما تجویز کند.

اگر چه این بیماری علائم جدی دارد اما معمولا کشنده نیست. به محض تماشا علائم حتما به پزشک مراجعه کنید.

برای مطالعه بیشتر: 21 خوراکی سرشار از ویتامین E که باید در رژیم غذایی خود بگنجانید

سخن آخر

سندرم ناخن زرد بیماری نادری است که علاوه بر ناخن ها ریه ها و سایر اندام ها شما را نیز هدف قرار می دهد. افراد مبتلا به این بیماری ناخن های زرد منحنی ای دارند و به مرور ناخن هایشان ضخیم می گردد یا می افتد. بعضی از این افراد علائم تنفسی مانند سرفه های مزمن یا پاهای متورم نیز دارند. دلایل بروز بیماری سندرم ناخن زرد هنوز تعیین نیست. اما این بیماری در افرادی که به بیماری های خود ایمنی، سرطان، سندرم نفروتیک، آرتریت روماتوئید و بیماری های تیروئید مبتلا هستند رایج تر است. از دیگر علائم مهم سندرم ناخن های زرد می توان به انحنای ناخن، برآمده شدن ناخن ها، کند شدن تا توقف رشد ناخن و جدا شدن از بستر اشاره نمود. مسائل ریوی مانند برونشکتازی بر مجرای هوای ریه های شما تاثیر می گذارند و باعث ایجاد مخاط می شوند. اگر این بیماری درمان نگردد منجر به بروز بیماری های عفونی مانند ذات الریه خواهد شد. پزشکان برای تشخیص این بیماری از تست های عملکرد ریه و آزمایش ناخن استفاده می نمایند. برای درمان و کنترل پیشرفت بیماری مصرف ویتامین E، کورتیکو استروئیدها و آنتی بیوتیک ها توصیه می گردد.

این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت خبرنگاران مگ را بخوانید.

منبع

my.clevelandclinic.org

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 19 خرداد 1403 بروزرسانی: 19 خرداد 1403 گردآورنده: iraniro.ir شناسه مطلب: 2456

به "سندرم ناخن زرد چیست؟ همه چیز از علائم تا درمان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سندرم ناخن زرد چیست؟ همه چیز از علائم تا درمان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید