طرز تهیه 17 مدل پنکیک خوشمزه با تمام فوت و فن های پخت

به گزارش تور ایران، حتما با پنکیک و انواع مختلف آن آشنایی دارید و می دانید یک نان خوشمزه و معمولا شیرین است که پایه اصلی آن را آرد و تخم مرغ تشکیل می دهد و به عنوان یک هم می توانید تهیه کنید. این غذای مقوی و خوشمزه علاوه بر اینکه برای بچه ها جذابیت خاصی دارد، به عنوان و هم سرو می گردد. ما در ادامه چند مدل طرز تهیه پنکیک خوشمزه خانگی و مشهور را برای شما آورده ایم. می توانید آن ها را برای صبحانه یا یک میان وعده خوشمزه و متفاوت تهیه کنید، بعلاوه مختصری در خصوص تاریخچه پنکیک هم صحبت می کنیم.

طرز تهیه 17 مدل پنکیک خوشمزه با تمام فوت و فن های پخت

پنکیک؛ یک میان وعده خوشمزه برای صبحانه و عصرانه

انواع پنکیک در حالت کلی به عنوان صبحانه یا عصرانه و یا به عنوان پیش غذا یا غذای سبک شناخته می شوند و بسته به اینکه در تهیه آنها از چه موادی استفاده گردد، کاربرد آنها هم فرق می نماید. پنکیک را می توان با موادی مثل شیر، وانیل، نمک یا شکر، بیکینگ پودر و بعلاوه انواع میوه ها، سبزیجات، شکلات، نوتلا و … درست کرد. در اصل این کیک های نازک تابه ای در همه جهان محبوب و مشهورند و معمولا یک نان آماده به حساب می آیند که هر دو طرف آن ها در روغن سرخ می گردد. بعضی از انواع پنکیک هم در فر پخته می شوند.

در ادامه انواع پنکیک های ایرانی و فرنگی را به شما معرفی خواهیم کرد و شرح مختصری درباره مراحل تهیه هر پنکیک به شما ارائه خواهیم کرد.

ضمناً برای خرید مواد مورد استفاده در تهیه انواع پنکیک مثل ، ، ، ، ، ، نمک، ، ، ، ، ، ، ،،و … می توانید به صورت به فروشگاه های مراجعه کنید یا به صورت اینترنتی اقدام به خرید کالاهای مورد احتیاج خود کنید.

انواع پنکیک برای صبحانه و میان وعده

معمولا پنکیک هایی که برای صبحانه، عصرانه یا میان وعده درست می گردد، در مواد آنها از میوه ها، شکلات، پودر کاکائو به همراه آرد، شیر یا آب و … استفاده می شد. این پنکیک ها گزینه های عالی برای آغاز روز یا یک وعده کوچک سبک برای میان روز هستند. در ادامه می توانید با پنکیک های صبحانه ساده و رژیمی با میوه یا بدون میوه آشنا شوید.

پنکیک ساده

همان طور که گفتیم، پنکیک یکی از خوشمزه ترین خوراکی ها برای صبحانه هم در روزهای سرد زمستان و روزهای گرم تابستان است. پنکیک از آن غذاهایی است که کوچک و بزرگ نمی شناسد و همه گروه های سنی را شیفته خودش می نماید. ضمناً به راحتی می توان آن را در مدت زمانی کوتاه در منزل با ماست، شیر یا حتی آب تهیه کرد.

برای تهیه پنکیک ساده خانگی، مواد مورد احتیاج را از قبل در دمای محیط قرار دهید. ابتدا تخم مرغ را در یک ظرف مناسب بشکنید و با چنگال کاملا بزنید تا روی آن کف تشکیل گردد و زرده و سفید با هم حل شوند.

شکر و وانیل را اضافه کنید و دوباره به هم بزنید تا گلوله نشوند. آرد سفید، بیکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کنید و دو بار الک کنید تا ناخالصی آن ها گرفته گردد. این کار باعث می گردد آرد در هنگام مخلوط کردن به هم نچسبد. مواد الک شده را به آرامی به ظرف تخم مرغ اضافه و آغاز به هم زدن کنید.

شیر را به آرامی و طی چند مرحله به ظرف مایه پنکیک اضافه کنید و هر بار به هم بزنید تا گلوله نگردد. (اگر شیر در دسترس ندارید، می توانید آن را با آب جایگزین کنید.) مخلوط شیر با آرد، تخم مرغ و دیگر مواد باید یکدست و بدون گلوله باشد.

در یک تابه میزانی روغن بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید تا داغ گردد. با یک ملاقه کوچک، میزانی از مایه پنکیک را در تابه بریزید و شکل دایره ای به آن بدهید.

حرارت را روی حالت ملایم قرار دهید تا یک طرف آن سرخ و طلایی گردد. سپس آن را به آرامی برگردانید تا طرف دیگر آن هم طلایی گردد. بعد از آماده شدن، پنکیک ها را در ظرف دیگر بگذارید.

شاید بد نباشد بدانید، قرار دادن یک تکه کوچک کره روی پنکیک طعم بسیار لذیذتری به آن می دهد و با اضافه کردن جو دو سر پرک به مواد لازم طرز تهیه این پنکیک، می توانید یک پنکیک رژیمی درست کنید. همین جا هم بگوییم که اگر در طرز تهیه پنکیک خانگی خود، مواد مایه پنکیک، شل و آبکی بود یک قاشق یا کمی بیشتر ماست چکیده یا آرد به مایه اضافه کنید و خوب هم بزنید.

برای آموزش جزییات و مراحل می توانید روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

پنکیک ردولوت؛ برای مناسبت های خاص و عاشقانه

پنکیک ردولوت یک پنکیک قرمز قلبی یا ساده و برترین ایده برای تهیه صبحانه یا عصرانه سالگرد ازدواج، ولنتاین و مناسبت های خاص است. پنکیک ردولت را می توانید به همراه عسل، سس شکلات، خامه یا یک اسکوپ بستنی سرو کنید. ما به شما پیشنهاد می کنیم حتما این صبحانه خوشمزه و آسان را امتحان کنید.

این شیرینی لطیف و سبک حتی می تواند برای یک صبحانه یا برای شادمان کردن بچه ها انتخابی عالی باشد. اگر برای روی پنکیک هم در پی یک شکلات خانگی خوشمزه هستید شکلات نوتلا خانگی () یک گزینه فوق العاده خواهد بود.

برای تهیه پنکیک ردولوت ابتدا آرد، پودر کاکائو، نمک و بیکینگ پودر را ابتدا الک کنید. در یک کاسه، تخم مرغ را بشکنید و با وانیل بزنید تا کرمی و روشن گردد و بوی زهم آن گرفته گردد. برای زدن تخم مرغ از همزن یا چنگال بهره ببرید. سپس روغن مایع و شکر را نیز اضافه و مخلوط کنید تا یکدست گردد.

برای درست کردن پنکیک ردولوت به باترمیلک احتیاج دارید. برای تهیه باترمیلک، سرکه را به شیر اضافه کنید تا شیر ببرد. دقت کنید که شیر باید به دمای اتاق رسیده باشد. پس از اضافه کردن سرکه، 10 دقیقه زمان بدهید تا شیر بریده بریده گردد. سپس آن را به سایر مواد پنکیک اضافه کنید.

مخلوط آرد، پودر کاکائو، نمک و بیکینگ پودر الک شده را هم به مایه پنکیک اضافه نموده و خوب هم بزنید. بعد رنگ خوراکی را قطره قطره اضافه کنید تا وقتی که به رنگ دلخواه برسید. همه مواد را هم بزنید تا به طور کامل یکدست گردد.

اگر تابه نچسب با کیفیتی برای پخت پنکیک دارید، احتیاجی نیست آن را چرب کنید. اما اگر احتمال چسبیدن مواد به تابه را می دهید، با کشیدن یک دستمال کاغذی روغنی کمی تابه را چرب کنید.

تابه را روی شعله ملایم قرار دهید تا گرم گردد. سپس مواد را با ملاقه در تابه بریزید. پس از حدود یک دقیقه، هنگامی که حباب های ریز روی پنکیک پدیدار شد، آن ها را برگردانید. کمی صبر کنید تا روی دیگر پنکیک ها هم بپزد و بعد آن ها را از تابه بردارید.

برای آموزش جزییات و ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

پنکیک آلمانی تابه ای بدون فر

پنکیک آلمانی یکی از ساده ترین انواع پنکیک به شمار میرود و بدون بیکینگ پودر پخته می گردد. طرز تهیه آن هم زمان زیادی نمی برد. این پنکیک ساده با مواد نسبتا کمی، تهیه و به شیوه های مختلفی سرو می گردد. می توان از میوه های تازه هم به عنوان دورچین در کنار پنکیک آلمانی استفاده کرد. بعضی هم آن را به عنوان دسر با بستنی () سرو می نمایند.

این پنکیک با کره بادام زمینی، شیره انگور () یا شکلات نوتلا () هم بسیار خوشمزه می گردد . بعضی ترجیح می دهند آن را با پودر شکر و سرو نمایند. در نهایت نحوه سرو پنکیک آلمانی بسیار متفاوت و متنوع است و می توانید بنا به ذائقه و سلیقه خودتان، نحوه سرو آن را انتخاب کنید.

برای تهیه پنکیک پف دار آلمانی بدون فر، ابتدا تخم مرغ ها را در یک ظرف بزرگ ریخته و خوب هم بزنید. پس از آن شیر را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و هم زدن را ادامه دهید. سعی کنید بیش از 5 تا 7 دقیقه مخلوط شیر و تخم مرغ را با قاشق هم بزنید.

در ادامه آرد را با شکر و نمک مخلوط کنید. سپس ترکیب آرد با شکر و نمک را آهسته آهسته به مخلوط تخم مرغ و شیر اضافه کنید. آرد را با تخم مرغ و شیر کاملا هم بزنید. هم زدن باید به قدرت ادامه پیدا کند تا مایع تهیه شده یک مایع نسبتا صاف و بدون تکه های گلوله ای آرد باشد. می توانید به مواد خود کمی وانیل و یا دارچین اضافه کنید. استفاده از طعم دهنده ها بستگی به مزاج شما دارد.

ماهیتابه را روی حرارت گاز قرار دهید. کره را داخل ماهیتابه ریخته و پس از آن که ذوب شد، مواد پنکیک آلمانی خود را کف ماهیتابه پخش کنید. مواد پنکیک به آرامی در ماهیتابه پخش می شوند. زیر شعله گاز را میانه نموده و صبر کنید تا حاشیه های اطراف پنکیک در اطراف ماهیتابه تغییر رنگ دهند.

برای آموزش جزییات و ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

پنکیک مغزدار

اگر تا الان پنکیک مغزدار و پف دار خوشمزه با نوتلا درست ننموده اید یا نخورده اید، سریع دست به کار شوید. این پنکیک یک صبحانه فوق العاده بی نظیر است و آنقدر هوادار دارد که در کل جهان پخته و سرو می گردد. یعنی یک جورهایی یک صبحانه بین المللی است.

مواد تشکیل دهنده اش هم به راحتی در دسترس است، ضمناً اصلا هم وقت گیر نیست. تازه احتیاجی به فر هم ندارد و خیلی راحت می توانید آن را در ماهیتابه سرخ کنید. از طرفی می توانید آن را به عنوان یک میان وعده با چای یا قهوه میل کنید. شک نکنید که خیلی می چسبد.

در ابتدا برای درست پنکیک مغزدار، نوتلا را آماده کنید. در یک ظرف صاف مثل سینی یک لایه کاغذ روغنی بیندازید. شکلات نوتلا را روی آن بریزید و روی آن را با پشت قاشق صاف کنید.

قطر پنکیک را به نیم سانتی متر برسانید. سینی را به مدت 1/5 تا 2 ساعت در فریزر قرار دهید تا یخ بزند. این کار را به این خاطر انجام می دهید که وقتی نوتلا را روی پنکیک قرار می دهید، سریع ذوب نگردد و از داخل پنکیک بیرون نریزد، پس بهتر است یخ بزند.

آرد را به همراه بیکینگ پودر الک کنید. در یک ظرف مناسب، آرد و بیکینگ پودر، نمک، شکر، وانیل و تخم مرغ را اضافه کنید و به هم بزنید. شیر را طی چند مرحله به مخلوط اضافه کنید و هر بار به هم بزنید. هر چه بیشتر مواد را به هم بزنید، مخلوط یکدست تر و منسجم تری خواهید داشت.

سپس تابه را روی حرارت قرار دهید در آن کمی کره بریزید تا ذوب گردد. به میزان 2 تا 3 قاشق از مواد پنکیک را در آن بریزید. نوتلاها را از فریزر بیرون بیاورید. (سرعت عمل در این مرحله مهم است)

شکلات را به میزان کافی و کمی کوچک تر از خمیر زیری، روی پنکیک قرار دهید. روی نوتلا را دوباره میزانی پنکیک بریزید. به میزان همان 3 یا 4 قاشق، تا جایی که روی نوتلا را بپوشاند.

سطح روی آن را صاف و یکدست کنید. وقتی متوجه تغییر رنگ سطح زیرین کناره های پنکیک شدید، آن را برگردانید تا طرف دیگر آن هم سرخ و طلایی گردد.

برای آموزش جزییات و ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

پنکیک باقلوا

پنکیک باقلوا یک میان وعده یا صبحانه خوشمزه و مقوی است که در ترکیب با بادام و گردو، دارچین و انواع طعم دهنده ها، هم ظاهر و هم مزه بسیار جذابی دارد.

برای درست کردن پنکیک خانگی باقلوا باید شربت باقلوا را آماده کنید. برای این کار شکر، عسل، آب و آبلیمو را در یک قابلمه کوچک با هم ترکیب کنید و سپس با حرارت میانه روی شعله گاز قرار دهید. مواد را به خوبی هم بزنید تا شکر کاملاً حل گردد و آغاز به جوشیدن کند. حدود 5 دقیقه به هم زدن ادامه دهید تا مواد کمی غلیظ گردد.

بعد از اینکه به غلظت مناسب رسید، آن را از روی گاز بردارید و عرق بهار نارنج و گلاب را به آن اضافه کنید و اجازه دهید خنک گردد. برای آماده کردن مواد پنکیک باقلوا، آرد، بیکینگ پودر، جوش شیرین، نمک، دارچین و هل را در یک کاسه بزرگ بریزید و الک کنید.

ماست، تخم مرغ، شیر، روغن و شربت غلیظ شده شکر را به مواد خشک اضافه کنید و مواد را خوب با هم ترکیب کنید. برای درست کردن شربت شکر باید شکر را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب گردد و حالت کاراملی به خود بگیرد. حال مغز بادام، گردو و پسته خرد شده را به خمیر پنکیک اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید.

در ادامه یک ماهیتابه مناسب روی گاز قرار دهید تا با حرارت ملایم داغ گردد. با کره سطح ماهیتابه را چرب کنید. چند قاشق از مواد پنکیک را داخل ماهیتابه بریزید و خیلی سریع با پشت قاشق و حرکات ماهیتابه آن را در سراسر ماهیتابه پخش کنید. اجازه دهید حباب هایی روی سطح خمیر ایجاد گردد. سپس پنکیک را با یاری یک کفگیر برگردانید تا طرف دیگر آن نیز پخته گردد.

برای آموزش جزییات و ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

پنکیک هوت تئوک یا هوتوک کره ای

هوت تئوک یا هوتوک یک مدل پنکیک پفکی مغزدار و شیرین کره ای است که با خمیر مخصوصی درست می گردد و داخل آن از انواع مغزهای شیرین پر شده است. این پنکیک کره ای طعم بسیار لذیذ و ظاهر خیلی جذابی دارد و به عنوان یک میان وعده اصیل، سالم و مقوی محسوب می گردد.

برای طرز تهیه پنکیک بدون شیر کره ای شکر و آب ولرم را با هم مخلوط کنید و سپس خمیر مایه فوری را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. مواد را برای چند دقیقه به حال خود رها کنید تا روی سطح آب کف ایجاد گردد.

سپس آرد و نمک و ترکیب خمیر مایه و آب را در یک ظرف بزرگ با هم ترکیب کنید و مواد را با دست خوب هم بزنید تا یک خمیر نرم و منسجم تشکیل گردد. خمیر شما باید نسبتاً سفت باشد ولی اگر احساس کردید سفتی آن زیاد است می توانید حدود 1 قاشق غذاخوری یا بیشتر به خمیر آب اضافه کنید.

در این مرحله از طرز تهیه پنکیک ساده با آب، باید خمیر را برای 2 دقیقه ورز دهید. سپس یک ظرف را کمی چرب کنید و خمیر را در آن قرار دهید. یک حوله روی خمیر بکشید و آن را در محلی گرم و تاریک قرار دهید. برای اینکه حجم خمیر دو برابر گردد باید خمیر را از 1 تا 3 ساعت به حال خود بگذارید.

در این مدت زمان می توانید مواد داخل پنکیک را آماده کنید. برای این کار باید گردو یا هر مغزی را که برای داخل پنکیک تهیه نموده اید را به خوبی خرد کنید. سپس آن را با شکر و دارچین مخلوط کنید. در ادامه، کمی آرد به دستتان بزنید و خمیر را از داخل ظرف بردارید و روی تخته چوبی که روی سطح آن آرد پاشیده اید، قرار دهید.

خمیر را به 6 بخش مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را به صورت گلوله در آورید. به میزان 2 قاشق غذاخوری روغن داخل ماهیتابه با میزان نسبتاً بزرگ بریزید و اجازه دهید با حرارت میانه داغ گردد.

برای آموزش جزییات و ادامه مراحل طرز تهیه پنکیک کره ای هوت تئوک روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

پنکیک مراکشی (بغریر)

پنکیک مراکشی موسوم به بغریر که به پنکیک هزار سوراخ نیز معروف است، ظاهری عجیب و طعمی متفاوت دارد. برای تهیه این پنکیک، باید شربت کره و عسل درست کنید و روی آن بریزید تا بسیار خوش طعم و شیرین گردد.

طرز تهیه پنکیک مراکشی، طرز تهیه پنکیک اتریشی و طرز تهیه پنکیک اسکاتلندی جزو دستورالعمل های محبوب ملل هستند و مثل طرز تهیه پنکیک حجیم و طرز تهیه پنکیک پفکی، دستور ساده ای دارند، اما شک نکنید که به امتحانش می ارزد.

برای درست کردن این پنکیک ساده تابه ای، مخمر را به همراه آب گرم و شکر در کاسه بریزید. این مواد را هم نزنید. به مدت 5 دقیقه، آنها را کنار بگذارید. مخمر خود به خود آغاز به کف کردن می نماید. پس از گذشت 5 دقیقه و کف کردن مخمر، آرد ساده و آرد سمولینا را اضافه کنید. بلافاصله شیر، تخم مرغ، نمک، بیکینگ پودر را به ظرف مخمر اضافه کنید.

این مواد را با یاری همزن برقی، 1 تا 2 دقیقه هم بزنید. می توانید با همزن دستی نیز این کار را انجام دهید؛ اما باید تا زمانی که ترکیب به خمیری یکدست و روان تبدیل گردد، آن را هم بزنید. پس از اتمام هم زدن، بگذارید خمیر به مدت 30 دقیقه در همان ظرف استراحت کند.

برای تهیه شربت عسلی مخصوص این پنکیک، کره، عسل و در صورت دلخواه، عرق بهار نارنج را در ظرفی بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. این مواد باید تا زمانی که کره کاملا آب شده و شربت آغاز به جوشیدن کند، روی حرارت باشد. پس از جوشیدن شربت، شربت شما آماده است. می توانید آن را از روی حرارت بردارید.

برای آموزش جزییات و ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

پنکیک خرمالو

همان طور که گفتیم، انواع پنکیک با بافت اسفنجی و نرم، معمولا به عنوان یک دسر یا میان وعده استفاده می شوند. بعلاوه پنکیک ها را به عنوان یک صبحانه هم می توان آماده کرد و کمی به رژیم غذایی تنوع داد. در این میان، با خرمالو به عنوان یک میوه خوشمزه پاییزی می توانید یک پنکیک خانگی خوش طعم و سریع درست کنید.

برای طرز تهیه پنکیک پفکی با خرمالو، ابتدا خرمالوها را بشویید. پوست و در صورت وجود، هسته آنها را جدا کنید. گوشت خرمالوها را پوره کنید. برای این کار می توانید از غذاساز یا مخلوط کن بهره ببرید.

در یک ظرف مناسب، آرد را دو بار الک کنید. تخم مرغ را با کره و عصاره وانیل مخلوط کنید و به هم بزنید. نمک، بیکینگ پودر و دارچین را اضافه کنید. شیر را آرام آرام و در چند مرحله با مواد بالا مخلوط کنید. پوره خرمالوها را اضافه کنید و به هم بزنید. اگر مایه پنکیک تان خیلی غلیظ بود، به آن شیر اضافه کنید و اگر زیادی رقیق بود، آرد اضافه کنید.

در یک تابه مناسب، روغن بریزید و بعد از داغ شدن، به میزان 2 یا 3 قاشق غذاخوری از مایه پنکیک را در تابه بریزید و سرخ کنید. این کار را برای هر دو طرف پنکیک انجام دهید و هر طرف را به مدت 1 یا 2 دقیقه سرخ کنید. پنکیک ها را در ظرف مناسب سرو کنید.

برای آموزش جزییات مراحل و رازهای پخت این پنکیک ساده میوه ای و خوشمزه، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

پنکیک کدو حلوایی

نحوه پخت پنکیک کدو حلوایی که هم به صورت رژیمی و هم با ماست و شیر و پوره کدو حلوایی درست می گردد، بسیار محبوب است و معروفیت جهانی دارد. برای درست کردن پنکیک کدو حلوایی احتیاج به پوره کدو حلوایی دارید. برای این کار، کدو حلوایی را پوست بگیرید و تکه تکه کنید.

سپس در یک قابلمه بریزید و میزانی آب اضافه کنید. روی شعله ملایم گاز کدو حلوایی را بپزید. باید کدو حلوایی آنقدر نرم گردد که با فشار قاشق له گردد یا در غذاساز بریزید و پوره کنید. بعد از پوره کردن کدو حلوایی حدود یک ساعت پوره را در یک پارچه تنظیف یا الک ریز بریزید تا آب اضافی پوره گرفته گردد.

در ادامه برای طرز تهیه پنکیک برای عصرانه، شیر و خامه قنادی را در مخلوط کن بریزید، بعد از چند دور زدن شیر و خامه، پوره کدو حلوایی را اضافه کنید و باز هم میکس کنید. پوره کدو حلوایی خامه ای شما حاضر است. سپس تخم مرغ، شیر و روغن را هم اضافه کنید و با همزن دستی یا برقی هم بزنید.

در ادامه، آرد، بیکینگ پودر و دارچین را الک نموده و به مواد به صورت تدریجی و کم کم اضافه کنید. با همزن دستی یا برقی مواد را هم بزنید یا یکدست شوند.

یک ماهیتابه را روی شعله ملایم گاز بگذارید تا گرم گردد. 10 دقیقه زمان کافی است و احتیاجی به روغن نیست. وقتی ماهیتابه خوب داغ شد برای هر عدد پنکیک یک ملاقه از مواد بردارید و در تابه بریزید.

برای آموزش جزییات و ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

پنکیک موز

درست کردن پنکیک موز در منزل بسیار راحت است و می تواند جایگزین خوشمزه ای برای صبحانه یا میان وعده شما باشد. بعلاوه تهیه این پنکیک فوری خوشمزه، احتیاجی به همزن و فر ندارد. بنابراین اگر فر یا همزن ندارید ولی می خواهید عطر و بویی جادویی در خانه تان بپیچد و چیزی به خوشمزگی کیک های حاضر شده در فر نوش جان کنید، انتخاب پنکیک تابه ای به عنوان یک شیرینی و دسر ساده و خوشمزه و فوری خانگی برترین کار است.

برای طرز تهیه پنکیک با میوه موز، ابتدا تخم مرغ را در ظرفی بشکنید و هم بزنید. سپس شیر و روغن را به تخم مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید. در ظرف دیگر، موزهای پوست کنده را له کنید. موزهای له شده را به ترکیب قبلی اضافه کنید و هم بزنید.

در یک کاسه جداگانه، آرد و بیکینگ پودر را مخلوط کنید و کم کم به موادتان اضافه کنید و هم بزنید تا با مواد ترکیب شوند. سپس نمک و دارچین را به مواد اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا یک دست شوند.

تابه را روی حرارت بگذارید و روغن را اضافه کنید. حرارت را کم کنید تا پنکیک مغزپخت گردد. البته به جای روغن می توانید از کره نیز بهره ببرید. پس از داغ شدن روغن، با یک قاشق قسمتی از مواد را بردارید و در تابه بگذارید.

وقتی یک طرف آن طلایی شد، پنکیک را بردارید و طرف دیگرش را در روغن قرار دهید. کم کم تمام مواد را با قاشق داخل تابه بگذارید تا پنکیک تان آماده گردد. بهتر است مواد زیادی را با قاشق برندارید، چون برگرداندن آن سخت می گردد. برای تزئین پنکیک می توانید از حلقه های موز، سس شکلات یا نوتلا یا سس بلوبری بهره ببرید.

برای مطالعه روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

کرپ نوتلا (پنکیک فوانسوی)

کرپ یک صبحانه اصالتا فرانسوی است و ترکیبات و ظاهر آن هم خیلی شبیه به پنکیک است. در اصل کرپ ها معروف ترین نوع پنکیک شناخته می شوند ، با این تفاوت که نازک تر از پنکیک هستند و در دستور پخت آن ها، از بیکینگ پودر یا جوش شیرین استفاده نمی گردد چون قرار نیست پف نمایند و بافت اسفنجی داشته باشند. پس اگر هوادار انواع پنکیک هستید، خاطرتان جمع باشد که عاشق کرپ هم می شوید و حتما آن را در برنامه غذایی خود یا بچه هایتان قرار می دهید.

برای طرز تهیه کرپ شکلاتی، همه مواد کرپ را در خارج یخچال بگذارید تا به دمای محیط برسند. آرد را الک کنید. تخم مرغ، شیر، شکر، وانیل و نمک را در یک ظرف مناسب بریزید و با همزن به مدت 2 دقیقه بزنید. آرد را به آن ها اضافه کنید. دوباره با همزن بزنید تا یکدست گردد. کره را اضافه کنید.

به مدت 10 تا 20 ثانیه دیگر بزنید تا کشدار و کرمی رنگ گردد. خمیر به دست آمده را به مدت 2 ساعت در یخچال استراحت دهید. اگر مواد بعد از خارج کردن از یخچال خمیرتان خیلی غلیظ و سفت بود، کمی شیر دیگر به آن اضافه کنید.

یک تابه را به قطر 20 تا 40 سانتیمتر روی حرارت قرار دهید و کمی کره (یا روغن) در آن بریزید تا داغ گردد. به میزان 2 تا 3 قاشق غذاخوری از مواد کرپ را در تابه بریزید و به سرعت تابه را بچرخانید تا مایه کرپ در کل کف تابه پخش گردد.

اجازه دهید کف کرپ طلایی گردد یا اینکه فقط خودش را بگیرد کافی است. (به سلیقه شما بستگی دارد). کرپ را برگردانید و طرف دیگر آن را سرخ کنید. یکی از کرپ ها را در ظرف قرار دهید و روی آن، نوتلا بمالید و با پشت قاشق صاف کنید. روی نوتلا را برش های حلقه ای موز و توت فرنگی بگذارید.

سپس آغاز به رول کردن کرپ ها کنید. کل سطح کرپ را نوتلا بمالید. دو طرف کرپ را به وسط تا کنید و از دو طرف دیگر آغاز به پیچیدن کنید تا کرپ شکلاتی رول شده داشته باشید. روی کرپ ها را با نوتلا، خامه فرم گرفته و چند تکه موز و توت فرنگی تزیین و در ظرف مناسب سرو کنید.

برای آموزش جزییات روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

نان چمچمو یا نان تخم مرغی (یک پنکیک محلی جنوبی)

چمچمو یا نان تخم مرغی از نان های سنتی شهرستان های قشم و دولاب است که نوعی پنکیک به شمار میرود و در ترکیبات این میان وعده خوش عطر و طعم، آرد، آب، تخم مرغ و شکر نقش اصلی را بر عهده دارند و در روغن داغ برشته می شوند. نان چمچمو را به عنوان صبحانه، عصرانه یا میان وعده با چای سرو می نمایند.

برای درست کردن این پنکیک جنوبی خوشمزه، خمیر نان ابتدا آرد را دو بار در یک ظرف بزرگ الک کنید تا ناخالصی های آن، کاملا گرفته گردد. تخم مرغ را بشکنید و پودر رازیانه را اضافه کنید. پودر رازیانه جزو جدا نشدنی در طرز تهیه نان چمچمو بندرعباسی است و توصیه می گردد اگر برای اولین اقدام به تهیه نان چمچمو می کنید، حتما از آن بهره ببرید چون طعم فوق العاده ای به نان می دهد و از طرفی در دستور اصلی پخت نان چمچمو، رازیانه وجود دارد.

خمیر مایه و شکر را به همراه پودر هل به آرد اضافه کنید. خمیر را ورز دهید یا با قاشق به هم بزنید. شیر خشک را به آرد اضافه کنید. می توانید به جای شیر خشک، از شیر پاستوریزه بهره ببرید. در این حالت شیر را به همان میزان آب، در طرز تهیه نان چمچمو به کار ببرید و آب را از دستور پخت حذف کنید.

می توانید در طرز تهیه خمیر جادویی، شیر خشک را حذف کنید. مواد خمیر را کاملا با دست ورز دهید تا جایی که یک خمیر لطیف و یکدست داشته باشید.

برای این کار، آب را به تدریج و در چند مرحله اضافه کنید. در خاتمه باید به خمیری برسید که به دستتان نمی چسبد. ظرف را با نایلون بپوشانید و در دمای محیط ترجیحا گرم به مدت 2 ساعت استراحت دهید تا حجم آن زیاد گردد. بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، آن را بیرون آورده و روی سطح کارتان را آردپاشی کنید. میزانی از خمیر را بردارید و روی سطح قرار دهید.

می توانید خمیر را به صورت کامل پخش کنید و با وردنه صاف کنید سپس با استفاده از قالب، به میزان دلخواه در آورید. یا اینکه خمیر را با دست شکل دهید.

برای آموزش جزییات و ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

پنکیک توت فرنگی

پنکیک توت فرنگی یکی از انواع خوشمزه پنکیک صبحانه است. نحوه پخت پنکیک توت فرنگی بسیار آسان است و احتیاجی به فر ندارد. ضمناً بچه ها هم آن را خیلی دوست خواهند داشت.

برای تهیه پنکیک توت فرنگی ابتدا باترمیلک را با ترکیب شیر و سرکه درست کنید. باترمیلک به عنوان یک مخمر تاثیر زیادی در حفظ رطوبت و بهبود بافت نان و شیرینی و پنکیک دارد. در واقع باترمیلک اثرپذیری جوش شیرین یا بکینگ پودر را در پخت انواع نان و شیرینی بیشتر می نماید.

بعد از آن حدود 15 دقیقه ظرف را در محیط قرار دهید. حتما یک دستمال نخی نازک روی ظرف حاوی شیر و سرکه قرار دهید. بعد از گذشت این مدت شیر حالت بریده بریده پیدا می نماید. وقتی به این شرایط رسید، یعنی باترمیلک شما آماده است.

در ظرف دیگر آرد و بیکینگ پودر را با هم ترکیب نموده و 2 تا سه بار الک کنید. الک کردن آرد و بیکینگ پودر باعث می گردد تا ذرات و ناخالصی های آرد جدا شده و پنکیک شما بافت بهتری پیدا کند.

در ظرفی جداگانه شکر و وانیل ریخته و تخم مرغ ها را به آن اضافه کنید. ظرفی که برای این مرحله انتخاب می کنید باید بزرگ تر از ظرف های دیگر باشد، چون قرار است همه مواد پنکیک در این ظرف با هم ترکیب شوند.

بهتر است بعد از اضافه کردن هر تخم مرغ با همزن دستی یا همزن برقی مواد را خوب با هم ترکیب کنید و سپس تخم مرغ بعدی را اضافه کنید. بعد از اضافه کردن همه تخم مرغ ها دوباره با همزن مواد را به خوبی مخلوط کنید تا بافت یکنواخت و یکدستی پیدا نمایند.

سپس کره را روی حرارت غیرمستقیم مانند حرارت سماور یا بخار کتری قرار دهید تا به روش بن ماری ذوب گردد. بعد از ذوب شدن کره آن را به مخلوط تخم مرغ، شکر و وانیل اضافه کنید و با همزن دستی خوب مواد را هم بزنید.

نصف میزان آرد و بیکینگ پودر را به ترکیب قبلی اضافه کنید، بقیه آرد و بیکینگ پودر را نگه دارید. بعد از اضافه کردن هر قاشق، مایه پنکیک را کاملاً هم بزنید تا آرد گلوله گلوله نگردد.

برای آموزش ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

پنکیک انبه

پنکیک انبه از خوشمزه ترین انواع پنکیک میوه ای و جزو دسرهای خوشمزه با انبه است که با بافت لطیف، طعم خوشایند و عطر دلپذیرش وعده صبحانه شما را به ضیافتی استوایی تبدیل می نماید. این پنکیک صبحانه شیک و مقوی را به آسانی می توانید در منزل درست کنید.

برای تهیه پنکیک انبه، یک عدد انبه میانه و رسیده را پوست بگیرید. سپس، انبه را برش بزنید و هسته آن را جدا کنید. گوشت انبه رسیده را با یاری غذاساز یا گوشتکوب برقی کاملا له کنید تا پوره انبه به بافت یکدستی برسد.

مواد خشک شامل آرد، بیکینگ پودر، نمک و شکر را در ظرف مناسبی بریزید و هم بزنید تا این مواد به خوبی ترکیب شوند. سپس تخم مرغ ها را در ظرف مناسبی بشکنید و با همزن دستی به میزان ای هم بزنید که تخم مرغ ها از حالت لختگی خارج شوند. سپس، شیر و وانیل را نیز به تخم مرغ زده شده اضافه کنید. این ترکیب را دوباره با همزن دستی هم بزنید تا مایه یکدستی ایجاد گردد.

در ادامه کمی روغن مایع یا کره آب شده (به روش بن ماری) را در ظرف حاوی مایه تخم مرغی بریزید. پوره انبه را که قبلا آماده کردید نیز به این مواد اضافه کنید. این ترکیب را مجددا به خوبی هم بزنید تا همه مواد کاملا مخلوط شده و بافت یکنواختی ایجاد گردد. مخلوط آردی را که قبلا آماده کردید به صورت تدریجی و کاملا کنترل شده طی چند مرحله به مایه تخم مرغی پنکیک انبه اضافه کنید.

هر بار پس از افزودن بخشی از مخلوط آردی، مایه پنکیک انبه را با لیسک یا همزن دستی هم بزنید تا مایه ای یکدست و بدون گلوله ایجاد گردد. توجه داشته باشید، این ترکیب را اصلا نباید زیادی هم بزنید؛ در غیر این صورت، پنکیک انبه شما پف دار نمی گردد.

برای آموزش ادامه مراحل و رازهای روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

انواع پنکیک برای پیش غذا

پنکیک های که به عنوان پیش غذا به کار می روند، معمولا با سبزیجات یا صیفی جات درست می شوند. این پنکیک ها مثل یک وعده غذایی سبک و کوچک هستند که می توانید در مهمانی ها هم آنها را درست کنید و از طعم خاص آنها لذت ببرید.

پنکیک سیب زمینی لهستانی

پنکیک سیب زمینی جزو برترین خوراکی هایی است که می توانید هم به عنوان یک میان وعده برای بچه ها تهیه کنید تا به مدرسه ببرند، هم در لهستان به عنوان صبحانه سرو می گردد و هم می توانید به عنوان پیش غذا آن را سرو کنید.

برای درست کردن پنکیک پنیری با سیب زمینی، سیب زمینی ها را بشویید. پوست آنها را بگیرید و به صورت حلقه ای برش دهید. در یک قابلمه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید. سیب زمینی ها را آبپز کنید. بعد از آبپز شدن، آنها را بکوبید و به شکل پوره سیب زمینی دربیاورید. به آنها آرد، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید. مواد را به خوبی ورز دهید تا یکدست و منسجم گردد.

به میزان یک نارنگی از مواد بردارید و به شکل توپ شکل دهید. با دست وسط آن را حفره را ایجاد کنید و در حفره پنیر موزارلا بریزید. دوباره آن را در دستانتان بغلتانید تا شکل گلوله ای بگیرد. آن را بین دستانتان بفشارید و پهن کنید. در یک تابه به میزان کافی روغن بریزد و اجازه دهید داغ گردد.

هر دو طرف پنکیک ها را در روغن سرخ کنید. پس از سرخ شدن، آنها را روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن شان گرفته گردد. سپس در ظرف مناسب سرو کنید.

برای آموزش جزییات و روش های مختلف طرز تهیه پنکیک سیب زمینی ساده و پنیری روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

پنکیک سبزیجات

پنکیک سبزیجات جزو پیش غذاهایی است که می توانید آن را مطابق با سلیقه تان و به ایده آل ترین شکل ممکن برای ناهار و شام آماده کنید. این پیش غذا و غذای سالم و مقوی جزو ترکیب ها و دستور غذاهای ترکیه ای و البته آسیای شرقی و به خصوص کره ای است که امروزه در ایران هم بسیار مشهور است.

برای درست کردن پنکیک سبزیجات، سبزیجات مختلف شامل کدو سبز خلالی، پیازچه، سیب زمینی، فلفل سبز، تره، هویج را بشویید. خرد یا رنده نموده و در ظرفی مناسب به خوبی با هم مخلوط کنید. سپس آرد، نمک و آب را هم به این ترکیب اضافه نموده و مخلوط را با لیسک یا یک قاشق چوبی طوری که به بافت سبزیجات آسیبی وارد نگردد، خوب هم بزنید.

قابلمه یا تابه ای نچسب را انتخاب کنید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به خوبی گرم گردد. ارتفاع قابلمه یا تابه مورد نظرتان را با توجه به ارتفاع پنکیکی که می خواهید آماده کنید، انتخاب کنید. می توانید پنکیک هایی کوچک را در تابه های کوچک درست کنید که البته این کار زمان بیشتری می گیرد.

روغن را کف ظرفی که روی حرارت قرار داده اید، بریزید و آن را به خوبی در ظرف پخش کنید تا تمام سطح آن کاملاً روغنی و چرب گردد. مایه ای که آماده نموده اید را به شکلی یکنواخت در تابه بریزید.

سپس قارچ هایی که ورقه ای خرد نموده بودید را روی این مایه بچینید. برای اینکه قارچ ها به خرد مایه بروند، با یک قاشق آن ها را کمی فشار دهید. زمانی که احساس کردید یک سمت از پنکیک آماده و سرخ شده (حدوداً بعد از 5 دقیقه) آن را برگردانید.

برای آموزش جزییات و ادامه مراحل طرز تهیه پنکیک خانگی سبزیجات روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

پنکیک بادمجان

گزلمه بادمجان یکی از نسخه های یک غذای محبوب ترکی است که به عنوان پنکیک ترکی هم شناخته می گردد. گزلمه در اصل به خمیری گفته می گردد که میان آن با مواد مختلفی پر می گردد. انواع مختلف گزلمه، مثل گزلمه بادمجان، گزلمه اسفناج، گزلمه گوشت و … به عنوان یک غذای خیابانی هم تهیه و سرو می شوند.

برای تهیه گزلمه با بادمجان، باید بادمجان ها را پوست بگیرید به صورت نوار های نازک خرد کنید. آنها را در یک ظرف بریزید و میزانی نمک، روی بادمجان ها بپاشید. اجازه دهید بادمجان ها به مدت نیم ساعت بمانند و آب قهوه ای یا تلخی آنها خارج گردد. در این فاصله، خمیر یا گزلمه را درست کنید. سپس آرد را 2 بار الک کنید تا کاملا یکدست شده و ناخالصی های آن گرفته گردد.

آرد را در یک کاسه بریزید و به آن، 1 قاشق چای خوری و روغن مایع را هم اضافه کنید. تخم مرغ را در یک کاسه بشکنید و هم بزنید تا از لختگی خارج گردد. تخم مرغ را به آرد اضافه کنید.

در ادامه، کمی آرد را با مواد دیگر ورز دهید و کمی آب به آن اضافه کنید. دوباره خمیر را ورز دهید. در صورت احتیاج کمی آب دیگر اضافه کنید و دوباره مواد را ورز دهید. دقت کنید که آب را به صورت کم و به تدریج اضافه کنید تا خمیرتان شل نگردد. وقتی انسجام خمیر به حدی رسید که به دست نچسبید، افزودن آب را متوقف کنید.

بعد از آماده شدن خمیر گزلمه، روی ظرف خمیر را بپوشانید و در یک محیط نسبتا گرم بگذارید تا خمیر آماده گردد. حدود نیم ساعت که خمیر استراحت کند، کافی است. در این مدت، بادمجان ها را زیر آب سرد بگیرید و آنها را بشویید تا آب قهوه ای و تلخی شان خارج گردد. بادمجان ها را روی یک پارچه نخی تمیز بچینید تا آب اضافی آنها گرفته گردد.

در یک تابه میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس بادمجان های خشک شده را در به آرامی در روغن بگذارید. هر دو طرف بادمجان ها را سرخ کنید تا کاملا طلایی شوند. بادمجان های سرخ شده را در یک کاسه قرار دهید.

برای آموزش ادامه مراحل و جزییات روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

تاریخچه کیک نازکی به نام پنکیک

اولین شواهد از تهیه پنکیک در آثار یونان باستان پیدا شده است. آن ها از یک کلمه لاتینی برای این مدل کیک استفاده می نموده اند که معادل ماهیتابه است و در اشعار یونانی قرن چهارم پیش از میلاد هم به کار رفته است. این کیک از روغن زیتون، آرد و شیر و عسل تهیه و به عنوان صبحانه استفاده می شده است.

رومیان باستان هم نوعی پنکیک داشته اند که به آن Alia Dulcia به معنی شیرینی های دیگر می گفته اند. در هر حال واژه پنکیک در قرن 15 میلادی در انگلستان به کار رفت. به صورت سنتی، در کانادا، انگلستان، ایرلند، نیوزلند و استرالیا، پنکیک ها را در روز سه شنبه می خوردند و به آن روز پنکیک می گفتند و هنوز هم این رسم پابرجاست.

سوالات متدوال درباره انواع پنکیک برای صبحانه و میان وعده

پنکیک برای صبحانه چی درست کنم؟

از میان این پنکیک های خوشمزه و ساده می توانید برای صبحانه ساده و لاکچری، پنکیک ردولوت، پنکیک موز، پنکیک انبه، پنکیک با نوتلا و … را انتخاب و اقدام به تهیه آنها کنید.

برای مهمانی چه پنکیکی مناسب است؟

انواع پنکیک به عنوان پیش غذا مثل پنکیک سیب زمینی، پنکیک بادمجان، پنکیک سبزیجات و … را می توانید در کنار وعده اصلی تهیه کنید. بعلاوه می توانید پنکیک های دیگر مثل پنکیک مراکشی، پنکیک باقلوا، پنکیک کدو حلوایی و … را به عنوان دسر یا پس غذا همراه با چای یا قهوه سرو کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 22 خرداد 1404 بروزرسانی: 22 خرداد 1404 گردآورنده: iraniro.ir شناسه مطلب: 2577

به "طرز تهیه 17 مدل پنکیک خوشمزه با تمام فوت و فن های پخت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه 17 مدل پنکیک خوشمزه با تمام فوت و فن های پخت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید