طرز تهیه آغوز کوکو ، کوکوی خوشمزه گیلانی با گردو و رب انار

به گزارش تور ایران، آغوز کوکو یک کوکوی خوشمزه با گردو و رب انار است. این اصالتا شمالی است و در شهرهای مختلف استان های گیلان و مازندران با دستورات متفاوتی تهیه می گردد. در این مقاله از در آموزش طرز تهیه آغوز کوکو یا همان کوکو گیلانی با گردو و رب انار به عنوان یک را برای شما آماده نموده ایم.

طرز تهیه آغوز کوکو ، کوکوی خوشمزه گیلانی با گردو و رب انار

مواد لازم برای تهیه کوکو گردو با رب انار (آغوز کوکو) (برای 4 تا 5 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
مغز گردو250 گرم
پیاز1 عدد میانه
تخم مرغ2 عدد میانه
جعفری، چوچاق، وارنبو (سبزیجات محلی شمالی)2 تا 3 قاشق غذاخوری
رب انار (ملس)2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه میزان دلخواه
روغن سرخ کردنیبه میزان لازم

مدت زمان آماده سازی مواد: 20 دقیقه

مدت زمان پخت کوکو آغوز: 20 دقیقه

مراحل طرز تهیه آغوز کوکو شمالی با سس مخصوص

برای درست کردن آغوز کوکو ابتدا باید کوکو را آماده کنید و بعد آن را در سس مخصوصی که با رب انار و رب گوجه تهیه می گردد، غوطه ور کنید. در ادامه مراحل طرز تهیه کوکو گردو با رب انار را دنبال کنید.

مرحله اول؛ مغز گردو را پودر کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه آغوز کوکو باید گردو را در غذاساز یا دستگاه مولینکس بریزید و خوب میکس کنید تا روغن آن خارج گردد.

شما می توانید مغز گردو را به صورت اینترنتی و از فروشگاه های بخرید.

مرحله دوم؛ پیاز را خرد کنید

در این مرحله پیاز را بشویید و پوست آن را جدا کنید. سپس پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و به گردوهای میکس شده اضافه کنید.

مرحله سوم؛ مواد کوکو آغوز را ترکیب کنید

در این مرحله از طرز پخت کوکو گردو گیلان با سس انار مخصوص باید سبزیجات ریز و ساطوری خرد شده، نمک، فلفل سیاه و تخم مرغ ها را به ترکیب پیاز و گردو اضافه کنید. سپس مواد را با چنگال هم بزنید. بعد از ترکیب شدن مواد باید مایه کوکو را در دمای آشپزخانه بگذارید و به سراغ درست کردن سس بروید.

شما می توانید نمک، فلفل سیاه و تخم مرغ را به صورت اینترنتی و حضوری از فروشگاه های بخرید.

مرحله چهارم؛ سس کوکو را آماده کنید

برای تهیه سس کوکو گردو باید میزانی روغن سرخ کردنی در ماهیتابه بریزید. سپس رب انار و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و برای چند دقیقه در روغن سرخ کنید. حدود 5 تا 7 دقیقه زمان دهید تا رب ها به خوبی روی شعله ملایم گاز سرخ شوند، سپس میزانی آب جوش، نمک و فلفل سیاه به این ترکیب اضافه کنید و اجازه دهید سس غلیظ گردد.

برای تهیه روغن سرخ کردنی، رب انار و رب گوجه فرنگی می توانید خرید خود را از فروشگاه های همیشه تخفیف انجام دهید.

مرحله پنجم؛ کوکو آغوز را در روغن سرخ کنید

کوکوی گردو بافت چسبنده ای دارد و از همین رو برای سرخ کردن آن باید از روغن زیادی بهره ببرید تا خمیر نگردد. برای تهیه این کوکو ابتدا باید میزانی روغن سرخ کردنی در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ گردد. سپس می توانید دستانتان را خیس کنید و از مایه کوکو بردارید و مثل کوکوهای دیگر در دست خود شکل دهید یا اینکه میزانی از مایه کوکو را با قاشق بردارید و در روغن داغ بریزید.

سپس با پشت قاشق کوکو را پهن کنید. این کوکو باید در میزان کوچک تهیه و به خوبی در روغن سرخ گردد. زمانی که یک سمت کوکو سرخ شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ گردد. بعد از سرخ شدن کوکوها می توانید آن ها را روی دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافه کوکو خارج گردد.

مرحله ششم؛ آغوز کوکو را با سس مخصوص سرو کنید

بعد از سرخ کردن کوکو گردو، زمانی که سس به غلظت مناسب رسید، باید کوکوها را در سس مخصوص قرار دهید. اجازه دهید کوکوها برای چند دقیقه در سس بجوشند. سپس شعله گاز را خاموش کنید و کوکو آغوز را سرو کنید. از طعم این غذای بی نظیر با نان یا برنج در کنار سبزی خوردن لذت ببرید.

نکات مهم در طرز تهیه کوکو گردو با رب انار

  • کوکوی گردو با رب انار یا همان آغوز کوکو در هر منطقه گیلان به روش متفاوتی طبخ می گردد، اما اصالت این کوکو متعلق به منطقه شاندرمن ماسال است.
  • در صورت تمایل می توانید برای تهیه این کوکو از میزان سبزی بیشتر یا کمتری بهره ببرید.
  • برای افزایش حجم کوکوی گردو و بعلاوه کاهش چسبندگی آن می توانید یک عدد تخم مرغ دیگر به این میزان مواد اضافه کنید.
  • کوکوی گردو بافت نسبتا خشکی دارد و از همین رو باید در کنار سس مخصوص با رب انار (طرز تهیه رب انار) سرو گردد یا آن را در سس بجوشانید تا نرم و لطیف گردد.
  • اگر به سبزی های محلی تازه در این دستور دسترسی ندارید، می توانید از سبزی خشک یا سبزی های معطر دیگر مثل نعناع و مرزه بهره ببرید.
  • برای تهیه کوکو گردو باید از میزان روغن بیشتری برای سرخ کردن بهره ببرید تا بافت کوکو خمیر نگردد.
  • برای درست کردن این کوکو می توانید مغز گردو را کمی درشت تر خرد کنید تا حالت چسبندگی آن کاهش پیدا کند و گردو زیر دندان بیاید.
  • به جای قرار دادن کوکو گردو در سس رب انار می توانید سس را در کنار کوکو سرو کنید تا هر کس هر میزانی که دوست دارید از این سس برای روی غذا بهره ببرید.
  • برای پف کردن آغوز کوکو می توانید از 1 قاشق چای خوری بیکینگ پودر نیز بهره ببرید. برای تهیه بیکینگ پودر به صورت اینترنتی و حضوری می توانید خرید خود را از فروشگاه های بخرید.
  • بعضی افراد رب انار را به مایه کوکو اضافه و این کوکو را بدون سس مخصوص درست می نمایند.
  • محلی ها معمولا کوکو گردو را همراه با خورش فسنجان و برنج کته سرو می نمایند.
  • در بعضی از منطقه ها گیلان برای تهیه کوکوی گردو از سیب زمینی و در بعضی منطقه ها از پنیر در مایه کوکو استفاده می گردد.
  • برای تهیه این کوکو می توانید پیاز را به صورت خلالی سرخ و در روغن سرخ کنید و سپس به مایه کوکو اضافه کنید.
  • بعد از آماده کردن مایه کوکو به هیچ عنوان آن را بلافاصله سرخ نکنید. حتما برای 5 تا 10 دقیقه صبر کنید تا مایه کوکو کمی استراحت کند و بعد آن را آماده کنید.
  • اضافه کردن میزانی سیر تازه و رنده شده یا پودر سیر به مایه کوکو گردو با رب انار طعم لذیذ می بخشد. می توانید پودر سیر را به صورت اینترنتی و حضوری از فروشگاه های بخرید.
  • برای مزه دار کردن سس کوکو گردو با رب انار می توانید یک قاشق سبزی محلی هم در آن بریزید تا معطر گردد.
  • برای تهیه کوکو گردو با گوشت می توانید از میزانی گوشت چرخ نموده در مایه کوکو بهره ببرید. می توانید گوشت چرخ نموده را به صورت اینترنتی و حضوری از فروشگاه های بخرید.
  • برای تهیه کوکو سبزی گردویی با رب انار می توانید از میزانی سبزی مخصوص کوکو برای تهیه این غذا بهره ببرید.
  • از زمان های قدیم در گیلان از این کوکو به عنوان غذای شب یلدا یا برای پذیرایی از مهمان ها استفاده می شد.

فوت و فن های خوشمزه شدن کوکو گردو با رب انار

دلیل خمیری شدن کوکو گردو چیست؟

در صورتی که برای تهیه کوکو گردو با رب انار از میزان روغن کمی بهره ببرید، کوکوی شما خمیری می گردد. برای سرخ کردن این کوکو باید به میزان ای روغن در ماهیتابه بریزید که مایه کوکو کاملا در روغن شناور گردد.

برترین جایگزین سبزی محلی برای تهیه کوکو گردو با رب انار چیست؟

اگر به سبزی های تازه محلی دسترسی ندارید، می توانید از میزانی سبزی خشک محلی یا انواع سبزی معطر مثل نعناع و مرزه و جعفری نیز بهره ببرید.

محصولات مرتبط

مغز تخمه هندوانه 30 گرمی مزمز

32,300 تومان 36,000 تومان 10% تخفیف

مغز پسته نمکی 57 گرمی سنجابک

136,500 تومان 138,000 تومان 1% تخفیف

پودر کیک براونی 500 گرم ویترای

89,900 تومان 99,900 تومان 10% تخفیف

بیکینگ پودر پت صادراتی 140 گرم گلها

55,500 تومان 56,000 تومان 1% تخفیف

چاشنی خورشت قورمه سبزی 40گرمی هاتی کارا

11,750 تومان 11,900 تومان 1% تخفیف

زردچوبه 90 گرمی سانتین

45,500 تومان 45,900 تومان 1% تخفیف

پودرنارگیل 40 گرمی

19,300 تومان 19,500 تومان 1% تخفیف

فلفل سیاه 80 گرمی سانتین

60,900 تومان 61,900 تومان 2% تخفیف

رب گوجه فرنگی 800 گرمی آسان بازشو طبیعت

52,900 تومان 54,900 تومان 4% تخفیف

رب انار 260 گرمی اروم آدا

59,900 تومان 60,450 تومان 1% تخفیف

رب گوجه شیشه 720 گرم رعنا

33,000 تومان

روغن آفتابگردان غنی شده 810 گرمی فامیلا

48,500 تومان 50,500 تومان 4% تخفیف

روغن سرخ کردنی 3600 گرمی نگین

ناموجود

تخم مرغ زرده طلایی 9 عددی کیارنگ

41,220 تومان

تخم مرغ شیرینگی 15 عددی رژینا

67,000 تومان

منبع: افق کوروش
انتشار: 5 تیر 1403 بروزرسانی: 5 تیر 1403 گردآورنده: iraniro.ir شناسه مطلب: 2459

به "طرز تهیه آغوز کوکو ، کوکوی خوشمزه گیلانی با گردو و رب انار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آغوز کوکو ، کوکوی خوشمزه گیلانی با گردو و رب انار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید