طرز تهیه ماش پلو با مرغ؛ دستور ساده و مجلسی

به گزارش تور ایران، ماش پلو با مرغ یکی از غذاهای اصیل و مقوی ایرانی است که به علت ترکیب برنج، ماش و مرغ، هم سیرکننده است و هم ارزش غذایی بالایی دارد. این غذا انتخابی عالی برای وعده ناهار یا شام محسوب می گردد و با رعایت چند نکته ساده می توان طرز تهیه ماش پلو ساده با مرغی خوش عطر، دانه دانه و مجلسی تهیه کرد. در این طرز تهیه ماش پلو با مرغ، تمام مراحل به صورت کاربردی و دقیق شرح داده شده تا نتیجه نهایی کاملا رضایت بخش باشد. طرز تهیه ماش پلو با گوشت چرخ نموده را نیز می توانید در خبرنگاران مطالعه کنید.

طرز تهیه ماش پلو با مرغ؛ دستور ساده و مجلسی

مواد لازم برای ماش پلو با مرغ

  • ماش نصف پیمانه
  • برنج 2 پیمانه
  • پیاز 1 عدد
  • سینه مرغ 1 عدد
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
  • دارچین به مقدار لازم
  • پودر سیر نصف قاشق چای خوری
  • زعفران دم نموده غلیظ 1 قاشق غذاخوری
  • خلال پسته و بادام 1 قاشق غذاخوری
  • زرشک 2 قاشق غذاخوری
  • روغن مایع (برای پخت مرغ) به مقدار لازم
  • کره به مقدار لازم

طرز تهیه ماش پلو با مرغ

مرحله اول: آماده سازی ماش

ماش را از چند ساعت قبل با آب ولرم خیس کنید تا نفخ آن گرفته گردد و سریع تر بپزد. سپس ماش را آبکش نموده و داخل قابلمه ای با آب تازه و مقدار کمی نمک روی حرارت میانه قرار دهید. حدود 20 تا 30 دقیقه زمان ضروری است تا ماش کاملا پخته گردد اما له نگردد.

بعد از پخت، آن را آبکش کنید و کنار بگذارید. پخت صحیح ماش در این مرحله اهمیت زیادی دارد، چون ماش نیم پز باعث سفت شدن بافت پلو و ماش بیش ازحد پخته باعث له شدن برنج می گردد.

مرحله دوم: آماده سازی پیاز

پیاز نگینی شده را داخل تابه ای مناسب با کمی روغن روی حرارت میانه تفت دهید. صبر کنید تا پیازها کاملا سبک، طلایی و کمی عسلی شوند. این مرحله پایه طعم دهی ماش پلو با مرغ است.

بعد از آماده شدن، پیاز داغ را به 2 قسمت مساوی تقسیم کنید؛ نیمی برای مخلوط شدن با برنج و ماش و نیم دیگر برای پخت مرغ استفاده می گردد. پیاز داغ عسلی باعث می گردد طعم نهایی غذا عمیق تر و خوش عطرتر گردد.

مرحله سوم: پخت برنج و ترکیب با ماش

برنج را از قبل با آب و کمی نمک خیس کنید سپس آن را با آب خودش داخل قابلمه روی حرارت میانه قرار دهید. بعد از جوش آمدن، درِ قابلمه را باز بگذارید تا برنج قد بکشد و آب آن کم گردد. در این مرحله ماش پخته شده و نصف پیاز داغ را به برنج اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید. کمی روغن و مقداری کره روی برنج بریزید، در قابلمه را ببندید و پس از بخار کردن، دم کنی بگذارید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید ماش پلو حدود 30 تا 40 دقیقه دم بکشد.

مرحله چهارم: پخت مرغ

نصف به جای مانده پیاز داغ را که در تابه مانده، روی حرارت میانه قرار دهید. نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین و پودر سیر را اضافه نموده و چند ثانیه تفت دهید تا عطر ادویه ها آزاد گردد. سپس سینه مرغ خردشده به صورت مکعبی را اضافه کنید.

مرغ را با حرارت میانه رو به بالا تفت دهید تا بدون آب انداختن، کاملا مغزپخت گردد. این مرحله طرز تهیه ماش پلو با مرغ سرخ شده باعث می گردد عطر و طعم مرغ حفظ گردد. در خاتمه زعفران دم نموده را اضافه نموده و حرارت را خاموش کنید. کمی از زعفران را برای تزیین برنج نگه دارید.

مرحله پنجم: تزیین و سرو ماش پلو با مرغ

برای تزیین ماش پلو با مرغ تکه ای ، مقدار کمی روغن داخل تابه بریزید و زرشک، خلال پسته و بادام را فقط چند ثانیه تفت دهید تا براق شوند؛ مراقب باشید نسوزند. دو تا سه قاشق از ماش پلو را با زعفران مخلوط کنید تا برنج زعفرانی آماده گردد.

ماش پلو را در ظرف سرو بکشید، روی آن را با برنج زعفرانی و مخلوط زرشک و خلال ها تزیین کنید و مرغ زعفرانی را به صورت دلخواه روی پلو یا کنار آن قرار دهید. این غذا برترین طعم را زمانی دارد که تازه و گرم سرو گردد.

نکات تکمیلی تهیه ماش پلو با مرغ

ماش پلو با مرغ مثل طرز تهیه ماش پلو با گوشت چرخ نموده یا ماش پلوی اصفهانی غذایی ساده اما پرجزئیات است و رعایت چند نکته کوچک می تواند کیفیت نهایی آن را چند برابر کند. در ادامه به نکات مهم و کاربردی اشاره شده که به بهتر شدن طعم، بافت و ظاهر غذا یاری می نماید.

نسبت صحیح ماش و برنج

تعادل بین ماش و برنج بسیار مهم است. اگر مقدار ماش زیاد گردد، پلو سنگین و خمیری می گردد و اگر کم باشد، طعم اصلی ماش پلو حس نخواهد شد. نسبت نصف پیمانه ماش به نصف یا یک پیمانه برنج، تعادلی ایده آل ایجاد می نماید و باعث می گردد برنج دانه دانه و ماش ها کاملا قابل تشخیص باشند.

اگر دوست دارید بیشتر از ماش در برنامه غذایی خود بهره ببرید، به شما توصیه می کنیم طرز تهیه آش ماش را هم در خبرنگاران مطالعه کنید.

انتخاب روش پخت مرغ

پخت مرغ به روش خشک، بدون اضافه کردن آب باعث می گردد عطر ادویه ها و زعفران بهتر در بافت مرغ باقی بماند. این روش برای ماش پلو با مرغ بسیار مناسب است، چون مرغ قرار است در کنار برنج سرو گردد و نباید آب اضافی داشته باشد. البته اگر مرغ آبدارتر دوست دارید، می توانید مقدار کمی آب اضافه کنید.

یادتان باشد حتی می توانید به جای مرغ تکه ای برای تنوع گاهی این غذا را با مرغ ریش ریش شده یا حتی مرغ کامل تهیه کنید.

استفاده متعادل از ادویه ها

ادویه هایی مانند دارچین و زردچوبه باید به مقدار استفاده شوند تا طعم ماش پلو غالب نگردد. دارچین اگر زیاد باشد، طعم شیرین و غالب ایجاد می نماید. بهتر است مقدار کم اما باکیفیت استفاده گردد تا عطر ملایم و دلپذیری به غذا بدهد.

نقش زعفران در طعم نهایی

زعفران دم نموده علاوه بر رنگ، عطر خاصی به مرغ و برنج می دهد. اضافه کردن زعفران در خاتمه پخت مرغ باعث می گردد عطر آن از بین نرود. بعلاوه ترکیب مقدار کمی برنج با زعفران برای تزیین، ظاهر غذا را مجلسی تر می نماید.

تزیین سبک و اصولی

زرشک و خلال پسته و بادام فقط برای چند ثانیه باید تفت داده شوند. حرارت زیاد باعث تلخ شدن زرشک و تیره شدن خلال ها می گردد. تزیین سبک، علاوه بر زیبایی، طعم ماش پلو با مرغ را متعادل تر و دلچسب تر می نماید.

سوالات متداول درباره طرز تهیه ماش پلو با مرغ

در این بخش به چند سوال رایج درباره ماش پلو با مرغ پاسخ داده شده تا هنگام پخت، ابهامی باقی نماند.

1 . طرز تهیه ماش پلو با هویج به چه صورتی است؟

هویج باید خلالی نازک و کمی تفت داده شده باشد.

2 . آیا می توان مرغ را ریش ریش کرد و داخل پلو مخلوط نمود؟

بله، اما بافت و طعم طرز تهیه ماش پلو با مرغ ریش ریش کمی متفاوت می گردد.

3 . طرز تهیه ماش پلو اصفهانی چه تفاوتی با ماش پلو معمولی دارد؟

ماش پلو اصفهانی معمولا با ادویه ملایم تر و بدون مرغ تهیه می گردد.

4 . برترین زمان اضافه کردن ماش به برنج چه موقع است؟

بهتر است برنج کمی زنده تر برداشته گردد.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 3 دی 1404 بروزرسانی: 3 دی 1404 گردآورنده: iraniro.ir شناسه مطلب: 2597

به "طرز تهیه ماش پلو با مرغ؛ دستور ساده و مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ماش پلو با مرغ؛ دستور ساده و مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید