عدم قطع اینترنت به صحن مجلس می رود

به گزارش تور ایران، حمیده زرآبادی نایب رئیس کمیته ارتباطات کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز از ارائه طرح دوفوریتی برای اعمال هرگونه قطعی اینترنت با مجوز مجلس اطلاع داد. وی نیز بیان کرد که در صورت تصویب طرح دوفوریتی الزام دسترسی به خدمات اینترنت، اعمال هرگونه قطعی یا محدودیت اینترنت بدون مجوز مجلس ممنوع خواهد بود. حال با رسانه ای شدن این خبرها به سراغ حمیده زرآبادی نماینده قزوین و چند نفر از نمایندگان دیگر فعال در حوزه فضای مجازی رفتیم و نظر آنان را درباره این طرح جویا شدیم.

عدم قطع اینترنت به صحن مجلس می رود

از وبلاگ وردپرس دیدن فرمایید و کلی مقاله و خبر جالب مطالعه نمایید.

بعد از قطعی 10 روزه اینترنت جهانی و خسارت به کسب و کارهای اینترنتی و فعالان مالی، امیر ناظمی رئیس سازمان فناوری اطلاعات از ارائه لایحه ای برای قطع اینترنت با مجوز مجلس اطلاع داد و گفت: چون اینترنت مانند آب و هوا بوده و لازم است از این رو قابل قطع کردن نیست بنابراین ما به دنبال تهیه طرح لایحه ای هستیم تا از این پس قطع اینترنت تنها با تصویب مجلس امکانپذیر باشد. بعد از اعلام این خبر حمیده زرآبادی نایب رئیس کمیته ارتباطات کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز از ارائه طرح دوفوریتی برای اعمال هرگونه قطعی اینترنت با مجوز مجلس اطلاع داد. وی نیز اعلام نمود که در صورت تصویب طرح دوفوریتی الزام دسترسی به خدمات اینترنت، اعمال هرگونه قطعی یا محدودیت اینترنت بدون مجوز مجلس ممنوع خواهد بود. حال با رسانه ای شدن این خبرها به سراغ حمیده زرآبادی نماینده قزوین و چند نفر از نمایندگان دیگر فعال در حوزه فضای مجازی رفتیم و نظر آنان را درباره این طرح جویا شدیم.

قطع نشدن اینترنت مطالبه عمومی

باتوجه به ناآرامی های اخیر و قطعی 10 روزه اینترنت خسارات زیادی به کسب و کارها و فعالان مالی وارد شد. چون اکنون کمتر فعالیت مالی و کسب و کاری را سراغ داریم که حتی بخشی از کارهای آن بر بستر اینترنت جهانی صورت نگیرد و از خدمات اینترنتی بهره نبرد، به همین دلیل قطعی اینترنت به تمام فعالیت های مالی کشور ضربه زد.

حمیده زرآبادی عضو کمیسیون صنایع و معاون مجلس با بیان مطلب فوق به ایران گفت:البته خسارت های غیرمادی نیز با قطعی 10 روزه اینترنت جهانی به کشور وارد شد به طوری که در این مدت نتوانستیم به تعهدات بین المللی خود عمل کنیم. در واقع برندینگ ها که زحمات زیادی برای آنها کشیده شده بود، خسارت دیدند. از سوی دیگر نخبگان در حال مهاجرت از کشور هستند چراکه حوزه فناوری بستر را برای ادامه فعالیت امن نمی بینند.

نماینده مردم قزوین با اشاره به اینکه درست است که ما اینترنت جهانی را به بهای امنیت در کشور قطع کردیم، گفت: اما مسائل دیگر امنیتی نیز در کشور به وجود آمد. به عنوان مثال بعضی از شرکت هایی که به کشور در تحریم و دور زدن آن یاری می کردند شناسایی شدند و حال امکان ادامه فعالیت آنها وجود ندارد به همین دلیل باید برای قطعی اینترنت ساختار معین و معینی ایجاد کنیم.

عضو کمیته ارتباطات کمیسیون صنایع و معادن مجلس معتقد است کشور در حوزه فضای مجازی دارای تعدد آرا و نظردهی برای استفاده از خدمات اینترنت است و همین موضوع بی نظمی را در حوزه تصمیم گیری به وجود آورده است.

زرآبادی گفت: نهادی که باید برای بحث امنیت ملی تصمیم بگیرد، تنها شورای عالی امنیت ملی کشور است اما نهادهای دیگری مانند شورای امنیت کشور، دادستانی، شورای عالی فضای مجازی و... نیز می توانند دستور قطعی اینترنت را بدهند و در این زمینه ورود پیدا نمایند اما بر اساس قانون اساسی تنها مرجع قانونگذاری مجلس است و شأن و صندلی آن باید رعایت گردد که در موارد اضطرار شورای عالی امنیت ملی و در سایر موارد مجلس ورود کند و به این اوضاع نظم دهد.

وی با بیان اینکه نباید تنها راه برقراری امنیت قطع اینترنت جهانی باشد، اضافه کرد: نهادها باید از راه های دیگر برقراری امنیت که همانا فرهنگسازی، اشراف اطلاعاتی، انجام کارهای دیگر امنیتی وایجاد بستر مناسب است را برای اعتراضات نیز فراهم نمایند. اینکه تنها بخواهیم با قطع اینترنت امنیت را در کشور برقرار کنیم بازتاب خوبی برای کشورمان ندارد و نیروهای توانمند ما را که برای برقراری امنیت در کشور زحمت می کشند ناتوان جلوه می دهد.

نماینده مردم قزوین ابراز امیدواری کرد که این طرح در مجلس رأی بیاورد چون نگاه مثبتی از سوی نمایندگان به آن وجود دارد. وی در ادامه گفت: تعداد زیادی از نمایندگان این طرح را امضا نموده اند و نمایندگان دیگری نیز بودند که خواستار امضای طرح بودند اما از آنجایی که برای ارائه آن به هیأت رئیسه عجله داشتم از این رو منتظر جمع آوری رأی های بیشتر نمایندگان نماندم و با همان تعدادی که احتیاج بود تا طرح به هیأت رئیسه ارجاع گردد، را جمع آوری کردم تا سریع تر در نوبت قرار بگیرد و برای رأی گیری به صحن مجلس برود.

عضو کمیسیون صنایع و معادن نیز درباره دوفوریتی ارائه دادن طرح نیز گفت: وقتی یک موضوعی در کشور زیرساختی و ضروری و مطالبه مردم باشد نمایندگان می توانند یک طرح دوفوریتی را به هیأت رئیسه ارائه دهند تا در صحن مجلس مطرح گردد و اگر دوفوریت آن رأی بیاورد در عرض 48 ساعت به قانون تبدیل و به شورای نگهبان تحویل داده می گردد.

وی اضافه کرد: قطعی اینترنت جهانی خسارت های زیادی را به مردم وارد کرد و اکنون قطع نشدن اینترنت به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است و مردم نگران هستند که این اتفاق دوباره تکرار نگردد.

برقرار نشدن امنیت با قطع اینترنت

احمد مازنی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز با بیان اینکه این طرح دوفوریتی را حمیده زرآبادی عضو کمیته ارتباطات کمیسیون صنایع و معادن مجلس به هیأت رئیسه ارائه داده، به ایران گفت: من از امضانمایندگان این طرح هستم و از آن حمایت می کنم، چون امروزه دیگر اینترنت جزو احتیاجهای ضروری و اساسی مردم است.

عضو کمیته فضای مجازی کمیسیون فرهنگی اضافه کرد: به نظر می رسد هنوز برای عده ای از مسئولان اینترنت شناخته شده نیست و آسان ترین کاری که به نظرشان می رسد قطع اینترنت جهانی است. آنها نمی دانند که با قطع اینترنت مسائل اجتماعی، فرهنگی و... حل نمی گردد، با این اقدام های دم دستی نمی توان امنیت را در کشور برقرار و مسائل را حل کرد. ما احتیاج به نگاهی عمیق تر در این حوزه داریم.

مازنی گفت: عده ای از مسئولان تصور می نمایند اگر ما شبکه ملی اطلاعات داشته باشیم و از اینترنت جهانی بی احتیاج باشیم اقدام صحیحی اجرا شده، این در حالی است که همان طور که ما در جهانی فیزیکی با کشورهای همسایه و جهان ارتباطات بین المللی داریم همین موضوع در حوزه فضای مجازی نیز صدق می نماید و نمی توانیم با دیوار کشیدن به دور کشور ارتباطات خود را با دیگر کشورها و مردم جهان مسدود کنیم و این به هیچ وجه امکانپذیر نیست. نمی توان روابط آنلاین انسان ها را قطع و متوقف کرد.

نماینده مردم تهران در ادامه با بیان اینکه عده ای نمی دانند که تصمیم آنها مبنی بر قطع اینترنت می تواند صدمات جبران ناپذیر و خسارت های زیادی را به بحث مالی و کسب وکارهای مردم بزند، گفت: پیشنهاد نمایندگان مجلس این است که اگر روزی به دلایل امنیتی به قطع کوتاه مدت اینترنت جهانی در کشور احتیاج شد با مجوز مجلس این کار انجام بگیرد تا اینقدر با سهولت عده ای دست به قطع اینترنت جهانی در کشور نزنند.

مازنی در پاسخ به این سؤال که آیا فکر می کنید این طرح رأی بیاورد، گفت: ما به عنوان نمایندگان مردم وظیفه و اختیار داریم که اگر مسأله ای برای منافع ملی ضروری و مطالبه مردم است در قالب طرح به مجلس ارائه دهیم اما تشخیص نهایی با شور و بحث در کمیسیون های تخصصی ذیربط معین خواهد شد ولی جمع بندی من این است که اکثر نمایندگان مجلس با این طرح موافق باشند و نگاه مثبتی به این طرح دارند.

وی اضافه کرد: تنها دغدغه ما بحث زمان است چون زمان مجلس دهم خرداد ماه به انتها می رسد ولی معمولاً بحث های حیاتی کشور در اولویت قرار می گیرد و قطع اینترنت جهانی نیز جزو موارد ضروری، اساسی و زیرساختی کشور محسوب می گردد از این رو امیدواریم هیأت رئیسه این طرح را در اولویت قرار دهد تا به قانون تبدیل گردد.

ورود مجلس برای قطعی اینترنت

مهدی شیخ دیگر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز با بیان اینکه روز شنبه در جریان این طرح دوفوریتی قرار گرفتم و از امضانمایندگان و موافقان این طرح هستم، به ایران گفت: قطع اینترنت خسارت های زیادی به بحث مالی و کسب وکارهایی که در این بستر فعالیت می نمایند و به مراکز دانشگاهی، پژوهشگاه ها و... وارد می نماید، به همین دلیل این طرح به مجلس ارائه می گردد که اگر روزی هم به دلایل امنیتی شورای عالی امنیت ملی کشور تصمیم به قطعی اینترنت گرفت، اینترنت مراکز مهم قطع نگردد.

عضو کمیته فضای مجازی کمیسیون فرهنگی اضافه کرد: باید قبل از قطعی فله ای اینترنت، دسته بندی صورت بگیرد و اگر به دلیل امنیت ملی اینترنت قطع شد دیگر نباید مراکز مهم صدمه ببینند، از این رو باید به این قطعی در صورت احتیاج نظم داده گردد.

شیخ نماینده مردم تهران با اشاره به اینکه قرار است هفته آینده این طرح در مجلس مطرح گردد، گفت: از سوی دیگر این طرح هواداران زیادی دارد و بسیاری از نمایندگان چه آنهایی که فرصت کردند امضا نمایند و آنهایی که به دلیل فوریت در تحویل طرح پیروز به امضا نشدند از آن استقبال کردند.

محمد اسماعیل سعیدی دیگر عضو کمیسیون فرهنگی نیز به ایران گفت: من از جزئیات طرح دوفوریتی اعمال هرگونه قطعی اینترنت با مجوز مجلس آگاه نیستم ولی می دانم که حمیده زرآبادی چنین طرحی را به مجلس ارائه نموده و با استقبال خوبی نیز روبرو شده است.

عضو کمیته فضای مجازی کمیسیون فرهنگی اضافه کرد: نه می توان تمام اختیارات قطعی اینترنت را به مجلس داد و نه می توان مجلس را در قطعی اینترنت نادیده گرفت، از این رو معتقدم بعضی از قطعی های اینترنت باید با نظر مجلس انجام گردد و در بعضی موضوعات مانند وقتی که بحث امنیتی در میان است تنها باید شورای عالی امنیت ملی کشور ورود کند. چون وقتی امنیت مردم و کشور به میان می آید نمی توان قطعی اینترنت را به شور گذاشت چون تا تصمیم گیری گردد زمان های حیاتی و حساس از دست می رود و نمی توان اقدام های امنیتی درستی انجام داد.

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 7 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: iraniro.ir شناسه مطلب: 763

به "عدم قطع اینترنت به صحن مجلس می رود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عدم قطع اینترنت به صحن مجلس می رود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید