تور چین: 8 غذای کمتر شناخته شده چینی که ارزش امتحان کردن دارند
به گزارش تور ایران، غذاهای چینی معروفیت زیادی در جهان دارند و تقریباً در سفر به هر کشوری می توانید غذاهای مشهور چینی را امتحان کنید.
با ما همراه باشید و با تور چین از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.
چین یکی از مقصدهای گردشگری محبوب در تمام جهان است و همه ما دوست داریم سرزمین افسانه ای و شگفت انگیز چین را حتی برای یک بار از نزدیک ببینیم. مطمئنا یک سفر کوتاه به چین برای لذت بردن از همه زیبایی های طبیعی این کشور و غرق شدن در فرهنگ منحصربه فرد آن کافی نیست.
آشپزی در چین از هر منطقه به منطقه دیگر فرق دارد. تور چین، فرصت مناسبی است برای اینکه غذاهای متنوع و خاص این کشور پهناور را امتحان کنید. برای سفر به چین می توانید تور چین را در خبرنگاران جستجو نموده و مناسب ترین گزینه را از میان ده ها آفر آژانس مسافرتی معتبر با پایین ترین قیمت به راحتی بخرید.
بسیاری از غذاهای چینی در سراسر جهان شناخته شده هستند و در بسیاری از رستوران های چینی گوشه وکنار جهان می توانید آن را پیدا کنید. ولی برخی غذاها، کمتر معرفی می شوند و غذاهای محلی هستند. در ادامه این مقاله از خبرنگاران با چند نمونه از سبک های آشپزی و غذاهای معروف آن ها آشنا می شوید.
آشپزی شاندونگ
غذاهای شاندونگ را بیشتر از هر چیز به خاطر طعم های زنده و جسورانه و شیوه سرو خاصش می شناسند. این سبک هنری آشپزی که مناسب امپراتورهای باستانی بوده است، قدمتی طولانی دارد و به بیش از 2500 سال پیش برمی گردد. در این نحوه آشپزی فقط 11 روش پایه برای سرخ کردن وجود دارد. تنوع اقلیمی در استان شاندونگ که هم کوهستان دارد و هم ساحل، به خوبی در آشپزی این منطقه منعکس شده است و در غذاهای آن از ترکیب مواد غذایی دریایی و زمینی استفاده می گردد. غذاها بسیار لذیذ و پرطعم هستند و مهارت بی نظیر آشپز را در کنترل آتش و شعله نشان می دهند. از غذاهای خاص این نوع آشپزی، انواع خوراک هایی است که ساعت های طولانی، تهیه کردن آن ها طول می کشد. کنفوسیوس فیلسوف مشهور چینی تحت تأثیر این آشپزی، سبک آشپزی اختصاصی خود را ایجاد نموده است.
یکی از غذاهای مشهور این سبک آشپزی، مرغ با است. با (ba)، نوع خاصی از آشپزی است که در آن مواد غذایی ابتدا به شکل مختصر سرخ شده و بعد روی حرارت کم برای مدت طولانی پخته می شوند. توفوی یی پین یکی دیگر از این غذاها به شمار می رود. این غذا توفویی است که با هشت ماده دیگر پر می گردد؛ از جمله صدف خشک، خیار دریایی، ژامبون و... که بعدا در آب مرغ پخته می شوند.
آشپزی چائوژو
آشپزی چائوژو، جهانیی متفاوت از رقیبان کانتونی (نوع خاصی از رستوران های چینی) خود دارد. این استان جنوب شرقی چین، غذاهای دریایی تازه را با طعم های اومامی سرو می نماید. اومامی واژه ای ژاپنی است که می توان آن را به طعم خوش لذت بخش ترجمه کرد. تعدادی از محبوب ترین غذاهای این سبک آشپزی به شکل سرد یا با دمای اتاق سرو می شوند؛ از جمله ماهی بخارپز شده سرد. برای حفظ تازگی ماهی، ماهیگیران این منطقه صیدهای خود را به شکل سنتی در آب شور دریا می جوشاندند و بعد آن را در بازار می فروختند. این روزها، ماهی تازه قبل از پختن در نمک طعم دار می گردد؛ بعد از پختن ماهی، وقتی سرد شد و به دمای اتاق رسید، آن را با نوعی سس سویا سرو می نمایند. املت صدف و پوره چائوژو از دیگر غذاهای این منطقه است که باید امتحان کنید.
آشپزی هونان
آشپزی هونان که آن را می توان مرکز ادویه های چین نام نهاد، هنوز آن طور که باید، در جهان شناخته شده نیست. حتی در این ناحیه یک شعر قدیمی و سنتی هم به فلفل چیلی اختصاص داده شده است. در قسمتی از این شعر آمده که اگر غذایی چیلی نداشته باشد، اصلا غذا حساب نمی گردد. هونان در جنوب چین در منطقه ای محصور به کوهستان واقع شده است. در آشپزی این منطقه از میزان زیادی روغن، نمک و چیلی استفاده می گردد. البته پرادویه بودن غذاهای منطقه فقط به چیلی محدود نمی گردد و این غذاها پر از طعم های خاص و متفاوت هستند. البته در رستوران های هونان می توانید چند نمونه از غذاهای آشنای چینی را هم امتحان کنید. ولی در مجموع، آشپزی این منطقه کمتر از سایر منطقه ها چین به معروفیت رسیده است و ویژگی متمایز آن، استفاده از طعم های متفاوت و خاص و میزان زیادی ادویه است.
آشپزی هانگژو
شهر هانگژو با ماشین دو ساعت از شانگهای فاصله دارد. غذای این شهر درست مثل خود شهر، عموما زیر سایه معروفیت همسایه های خود واقع شده است. آشپزی هانگژو را بیشتر از هر چیز به خاطر احترام به طعم های اصلی مواد غذایی می شناسند. در غذاها طعم اصلی مواد تشکیل دهنده آن کاملا حس می گردد و البته توانایی خارق العاده آن ها در کار با چاقو نیز، زبانزد است. قدمت برخی از غذاهای این شهر به هزار سال پیش برمی گردد. سونگسائو یوگنگ، یک نوع سوپ غلیظ ماهی است که برای طعم دادن به آن از فلفل، زنجبیل و سرکه استفاده می نمایند. میگوی رودخانه که روی تابه ووک تفت داده می گردد و آن را با برگ لونگجینگ سرو می نمایند، یکی دیگر از غذاهای این منطقه است که می توانید امتحان کنید.
آشپزی فوجیان
آشپزی فوجیان را به خاطر طعم های خلاقانه و دیوانه وارش می شناسند و اینجا به لطف این طعم های متفاوت و بعلاوه تبحر سرآشپزان در استفاده از چاقو، به یکی از مقصدهای غذایی مهم در چین تبدیل شده است. از غذاهای مشهور این منطقه نوعی دامپلینگ لذیذ است که با سس مخصوصی از انواع مغزها سرو می گردد. مهم ترین غذایی که معرف آشپزی منطقه است، Fotiaoqiang نام دارد. این غذا نوعی خوراک لذیذ است که روز به روز معروفیت بیشتری پیدا می نماید. بسیاری از رستوران های چینی که ستاره میشلن دارند حتی در خارج از چین، این غذای لذیذ را سرو می نمایند.
آشپزی نانجینگ
نانجینگ، مرکز استان جیانگسو و یکی از تاثیرگذارترین مقصدهای غذایی در این کشور است. این شهر سابقه ای طولانی به عنوان یک مرکز سلطنتی در چین باستان دارد و آشپزی آن که با نام آشپزی سو هم شناخته می گردد، به خاطر طعم های متفاوت و غنی و نحوه خاص سرو غذا مشهور است. از بین مشهورترین غذاهای این منطقه می توان ماهی ترش ماندارین را نام برد که طعمی ترش و شیرین دارد. ابتدا استخوان این ماهی گرفته می گردد و سپس آن را تکه تکه می نمایند و بعدا روی تابه ووک تفت می دهند. این شهر یک غذای مخصوص به نام اردک بریان هم دارد که بسیار مشهور است و با اردک بریان پکن رقابت می نماید. ولی آن چیزی که بیشتر از همه توجه گردشگران این منطقه را جلب می نماید، غذاهای خیابانی پرطعم و عطر آن است؛ مثل ورمیشل با اردک نمکی. غذای دیگری هم در این منطقه رایج است که شائومای تخم مرغ نام دارد و تقریبا آن را می توان نوعی املت غذای دریایی نامید. این غذا با میگوی تازه تهیه می گردد.
آشپزی شاندی
در سال 2014، شهر شاندی به عنوان دومین شهر چینی مرکز غذایی چین به وسیله یونسکو انتخاب شد. سرآشپزان این منطقه کوشش می نمایند تا از مواد اولیه مورد استفاده در غذاها، بیشترین طعم اومامی ممکن را تهیه نمایند. آشپزی این منطقه بسیار خلاقانه است و این خلاقیت را هم در نحوه تهیه غذاها می توانید ببینید و هم در سس ها و چاشنی هایی که همراه با غذا سرو می گردد. نودل های برنجی که همراه با گوشت و سس لوبیای سیاه آماده می گردد، یکی از غذاهای رایج منطقه است. شیر سرخ شده نیز از غذاهای لذیذ این منطقه به شمار می رود که با شیرتازه، سفیده تخم مرغ، میگو، جگر مرغ و ژامبون تهیه می گردد. این مواد را روی حرارت هم می زنند تا یکدست و سفت گردد.
آشپزی یونان
آشپزی منطقه یونان معروفیت و محبوبیت زیادی در بین علاقه مندان به غذای چینی دارد. این محبوبیت به خاطر استفاده از مواد غذایی تازه و تعادل بین طعم ها و مزه ها است. مسافرانی که به استان وسیع جنوب غربی یونان سفر می نمایند، حتما باید قارچ های وحشی و تازه منطقه را امتحان نمایند. محصول محلی دیگر این منطقه که طعم لذیذی دارد و هواداران آن زیاد است، پنیر بز یونان است. ولی آن چیزی که باعث شده است، غذاهای چینی این منطقه به سرعت به معروفیت برسند و بتوان آن ها را در رستوران های سراسر جهان پیدا کرد، غذایی به نام guoqiaomixian است. این غذا با عصاره مرغ، سبزیجات، ماهی، ادویه های مختلف و نودل برنج تهیه می گردد. البته برخی از مواد اولیه آن را قبل از سرو به عصاره اصلی اضافه می نمایند.
منبع: کجارو / edition.cnn.com