طرز تهیه بایجیگور؛ نوشیدنی گرم و شیرین اندونزیایی
به گزارش تور ایران، با طرز تهیه نوشیدنی بایجیگور، یک نوشیدنی متفاوت گرم و پر ادویه اندونزیایی آشنا شوید و با تهیه آن در منزل، یک نوشیدنی مجذوب کننده تازه خلق کنید.
مزه کردن و تهیه نوشیدنی های گرم ایرانی و بین المللی، به خصوص در این روزهای سرد سال لطف خاصی دارد. بایجیگور (Bajigur)، یک نوشیدنی بومی شیرین، پرادویه و گرم است که اصالت آن به گروه قومی سوندانی (Sundanese) در استان جاوه غربی در کشور اندونزی برمی گردد. مواد اولیه اصلی این نوشیدنی خارق العاده، شیر نارگیل و شکر نارگیل (Aren sugar) برای طعم دهی به بایجیگور، کمی زنجبیل و یک سرانگشت نمک هستند.
در طرز تهیه سنتی این نوشیدنی از برگ های معطر پاندان استفاده می گردد؛ اما امروزه معمولا از پودر وانیل به جای این برگ استفاده می نمایند. نوشیدنی بایجیگور بعلاوه می تواند شامل کوپی توبروک (kopi tubruk) یا قهوه کاملا آسیاب شده باشد. نوشیدنی های گرم در منطقه ها سوندانی نشین و باندونگ (Bandung) بسیار پرطرفدار هستند؛ زیرا هوا در این منطقه ها به نسبت سرد است؛ بنابراین، نوشیدنی های گرم شناخته شده و محبوب بسیاری در استان جاوه غربی وجود دارند. البته برای مردم عادی تشخیص بین طرز تهیه های مختلف نوشیدنی تا حدودی سخت است.
نوشیدنی بایجیگور به صورت داغ برای صبحانه یا به عنوان افطار سرو می گردد و در تمام دهکده های و منطقه ها مسکونی در غرب جاوه به وسیله گاری های دستی و غرفه های خیابانی به فروش می رسد. گاری های دستی مجهز به گازهای سیار هستند تا بتوانند این نوشیدنی را گرم سرو نمایند. بایجیگور، یک نوشیدنی مناسب برای مصرف در نقاط مرتفع سرد یا در حین شب های سرد یا روزهای بارانی برای گرم کردن افراد به شمار می آید. این نوشیدنی معمولا همراه با میان وعده های سنتی همانند موز بخارپز، سیب زمینی شیرین پخته یا بادام زمینی آب پز سرو می گردد.
در زبان جاوایی، واژه بایجیگور، برگرفته از واژه های بایجیروت (bajirut) و بایجینگان (bajingan) است که برای قسم دادن در این زبان به کار گرفته می شوند. طرز تهیه بایجیگور بسیار ساده است و این نوشیدنی در کمتر از 15 دقیقه آماده می گردد؛ پس در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه نوشیدنی بایجیگور آشنا کنیم.
هرآنچه باید درباره نوشیدنی بایجیگور بدانید:
- نوشیدنی بایجیگور و طرز تهیه آن
- نکات مهم برای تهیه نوشیدنی بایجیگور
- فواید نوشیدنی بایجیگور
- طعم نوشیدنی بایجیگور
نوشیدنی بایجیگور و طرز تهیه آن
مواد لازم
- یک لیتر شیر نارگیل
- 50 گرم زنجبیل پوست کنده و بوداده شده
- یک دو قاشق چای خوری عصاره وانیل یا 2 عدد برگ پاندان
- 150 گرم شکر قهوه ای
- 2 قاشق چای خوری قهوه آسیاب شده با طعم قوی
- یک عدد چوب دارچین 5 سانتی متری
- نمک آشپزخانه به میزان لازم (اختیاری)
- شکر به میزان لازم (اختیاری)
طرز تهیه نوشیدنی بایجیگور
مرحله اول:
یک شیرجوش را روی حرارت میانه رو به کم گاز قرار دهید؛ سپس شیر نارگیل را در شیرجوش بریزید.
مرحله دوم:
قهوه، دارچین، زنجبیل له شده و عصاره وانیل را در شیرجوش بریزید و مواد را هم بزنید تا با هم مخلوط شوند و بوی آن ها دربیاید.
مرحله سوم:
شکر قهوه ای را به مواد داخل شیرجوش اضافه کنید و هم بزنید تا شیر نارگیل به جوش بیاید.
مرحله چهارم:
نوشیدنی را مزه کنید و اگر احتیاج به نمک یا شکر داشت، طبق ذائقه خود به آن نمک و شکر اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
مرحله پنجم:
بایجیگور را در ماگ بریزید و آن را بلافاصله سرو کنید.
نکات مهم برای تهیه نوشیدنی بایجیگور
- در تمام مراحل باید شیر نارگیل را مرتب هم بزنید تا بریده نگردد.
- شما می توانید از 5 عدد میخک و یک دوم قاشق چای خوری جوز هندی نیز برای تهیه نوشیدنی بایجیگور بهره ببرید.
- به جای پودر قهوه می توان از دو تا سه قاشق چای خوری پودر کاکائو بهره ببرید تا یک نوشیدنی شکلاتی داغ و لذیذ داشته باشید.
- در بعضی طرز تهیه ها، در ابتدا همه مواد به غیر از شیر نارگیل، شکر و نمک را در 200 میلی لیتر آب می جوشانند؛ سپس آن را از روی حرارت برمی دارند و به مدت 2 دقیقه رها می نمایند. در ادامه شیرجوش را دوباره روی حرارت قرار می دهند و شیر نارگیل، شکر و نمک را به آن اضافه می نمایند. نوشیدنی را برای 2 دقیقه به آرامی می جوشانند و بلافاصله سرو می نمایند.
فواید نوشیدنی بایجیگور
نوشیدنی بایجیگور به غیر از طعم بی نظیرش، فواید بی شماری برای بدن انسان دارد. این نوشیدنی با دارا بودن گیاهان طبیعی مختلف، یک لیوان پر از خاصیت و فایده را به شما ارائه می دهد. با وجود اینکه طرز تهیه این نوشیدنی بسیار ساده است؛ اما یک نوشیدنی بی نهایت مفید برای جلوگیری از فشار خون و مسائل گوارشی به شمار می آید. از دیگر فواید این نوشیدنی اندونزیایی می توان به پیشگیری از کم خونی، تثبیت سطح کلسترول در بدن، جلوگیری از چاقی و دیگر موارد اشاره نمود.
طعم نوشیدنی بایجیگور
نوشیدنی بایجیگور با طعمی تازه و فوق العاده به شدت اعتیادآور است و کافی است فقط یک بار آن را امتحان کنید تا عاشق آن شوید. عطر و بوی متمایز این نوشیدنی و طعم پرادویه آن، کنجکاوی افراد را برانگیخته می نماید و مطمئن باشید که مهمان های شما حسابی شگفت زده خواهند شد.
بایجیگور یک نوشیدنی سنتی اندونزیایی فوق العاده مناسب برای سرو در دورهمی های محبت آمیز و مهمانی های خانوادگی است؛ یک نوشیدنی که بدون شک، گرما را به جمع شما برمی گرداند. نوشیدنی سنتی سوندانیایی بایجیگور با گیاهان معطر طبیعی و بدون استفاده از هیچ ماده شیمیایی درست می گردد.
در گذشته، تمام مواد لازم برای تهیه نوشیدنی ها و غذاها از کیفیت بالایی برخوردار بودند؛ زیرا افراد از مواد طبیعی استفاده می کردند. مواد اولیه و طرز تهیه بایجیگور، جدا از مواد نگهدارنده امروزی، بسیار آسان است؛ پس اگر هوا سرد است یا باران می آید، به سراغ تهیه نوشیدنی ویژه بایجیگور بروید و آن را برای اعضای خانواده خود درست کنید.
اگر پیروز به تهیه نوشیدنی بایجیگور از مجموعه شربت ها و نوشیدنی های خبرنگاران شدید، حتما در بخش نظرات همین مقاله، تجربه خود را برای ما و دیگران بنویسید یا از نوشیدنی گرم خوش طعم و زیبای خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام ([email protected])، عکس های خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: کجارو / dailycookingquest.com / amanprana.eu / tasteatlas.com