طرز تهیه سوپ پرتقال به 2 روش ساده و خامه ای
به گزارش تور ایران، سوپ پرتقال یک پاییزی و زمستانی است که علاوه بر طعم خوشمزه و عطر دلپذیری که دارد، به خاطر سرشار از ویتامین ث است. این سوپ به عنوان یک غذای عالی برای درمان خانگی سرماخوردگی نیز طبخ می گردد و جزو پیش غذاهایی است که در شمال کشور، هواداران زیادی دارد. در این مقاله از در ، طرز تهیه سوپ پرتقال به 2 روش و فوت و فن های پخت آن می پردازیم.
طرز تهیه سوپ پرتقال ساده
مدت زمان آماده سازی مواد: 20 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت: 40 دقیقه
مواد لازم برای تهیه سوپ پرتقال
آب پرتقال تازه: 2 لیوان دسته دار فرانسوی
گوجه فرنگی: 500 گرم
مرغ: 1 کیلوگرم
آرد: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
سیر: 2 حبه
پیاز: 2 عدد درشت
کره: 50 گرم
شکر: 1 قاشق چای خوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه سوپ پرتقال برای سرماخوردگی
برای تهیه سوپ پرتقال ساده، ابتدا باید مرغ را آبپز و بعد آن را چرخ کنید. سپس مواد دیگر را با پیاز و سیر تفت دهید و در نهایت مرغ ها را با آب پرتقال به این ترکیب اضافه کنید و اجازه دهید سوپ بپزد. برای مشاهده مراحل طرز تهیه سوپ پرتقال، دستورالعمل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: مرغ را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه سوپ پرتقال، یک پیاز را خرد کنید و در یک قابلمه بریزید. مقداری روغن به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. مرغ ها را به پیازها اضافه کنید و حرارت را پایین بیاورید تا کمی مرغ ها با پیاز تفت بخورند و سرخ شوند. سپس مقداری زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و ادویه های دلخواه را بیفزایید و یک دقیقه دیگر تفت دهید تا طعم خامی ادویه ها هم گرفته گردد.
مرحله دوم: مرغ را بپزید
سپس به مرغ مقداری آب جوش اضافه کنید، در حدی که روی آن را بپوشاند. حرارت را بالا ببرید و وقتی آب آغاز به قل زدن کرد، شعله را کم کنید. اجازه دهید مرغ کاملا بپزد و نرم گردد. معمولا بعد از 25 دقیقه مرغ می پزد و می توانید حرارت را قطع کنید. مرغ های پخته شده را از قابلمه بیرون بیاورید و اجازه دهید کمی از دما بیفتند و سرد شوند.
مرحله سوم: مرغ را چرخ کنید
اگر مرغ ها استخوان دارند، استخوان های آنها را خارج کنید. سپس مرغ های بدون استخوان را در چرخ گوشت بریزید و چرخ کنید. (می توانید به جای چرخ کردن آنها را یا گوشت کوب برقی هم پوره کنید یا خیلی ساده تر، آنها را ریش ریش کنید.)
مرحله چهارم: پیاز و سیر را تفت دهید
در این مرحله از طرز تهیه سوپ پرتقال، یک پیاز دیگر را پوست بگیرید و چرخ کنید یا آن را رنده کنید. سیرها را هم رنده کنید. در یک ظرف مناسب، کره بریزید و روی حرارت قرار دهید تا ذوب گردد. می توانید به جای کره، از روغن بهره ببرید. پیاز و سیر رنده شده را اضافه کنید و آنها را تفت دهید.
مرحله پنجم: آرد و گوجه فرنگی را تفت دهید
آرد را به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید تا خامی آرد گرفته گردد. سپس گوجه فرنگی ها را رنده کنید و به قابلمه بیفزایید. 3 تا 4 دقیقه صبر کنید تا گوجه فرنگی ها هم کمی بپزند. سپس کمی زردچوبه و فلفل سیاه به همراه شکر و نمک به مواد اضافه کنید. مواد را در قابلمه به هم بزنید تا مخلوط و یکدست شوند.
مرحله ششم: آب پرتقال و مرغ را اضافه کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه سوپ پرتقال، آب پرتقال تازه را به همراه مرغ چرخ شده به مواد سوپ اضافه نموده و مواد را ترکیب کنید. اگر آب سوپ کم بود، به میزان نصف لیوان آب جوش اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید. 20 تا 30 دقیقه سوپ را روی دمای ملایم قرار دهید تا مواد آن بپزند. در نهایت طعم سوپ را بچشید و ادویه ها را اضافه کنید. بعد از آماده شدن سوپ پرتقال، آن را به صورت گرم سرو کنید.
طرز تهیه سوپ پرتقال خامه ای
زمان آماده سازی مواد: 20 دقیقه
زمان مورد احتیاج برای پخت: 40 دقیقه
مواد لازم برای تهیه سوپ پرتقال و هویج
آب پرتقال: 2 لیوان دسته دار فرانسوی
هویج: 700 گرم
خامه: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
کره: 2 قاشق غذاخوری
عصاره مرغ: 1 عدد
رنده پوست پرتقال: 1 قاشق غذاخوری
زنجبیل و کاری: به مقدار لازم
نمک، زردچوبه و فلفل: به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه سوپ پرتقال با هویج و خامه
پایه سوپ پرتقال با خامه، است که البته می توانید از عصاره سبزیجات یا عصاره گوشت و یا هم بهره ببرید. در طرز تهیه سوپ پرتقال با خامه، خامه نیز به افزودن غلظت سوپ یاری می نماید. برای تهیه این سوپ خوشمزه و مجلسی، مراحل طرز تهیه آن را دنبال کنید.
مرحله اول: مواد سوپ پرتقال را آماده کنید
در ابتدا، حدود 500 گرم پرتقال را پوست گرفته و آب آنها را بگیرید. هسته ها را جدا کنید و به آب پرتقال، مقداری از پالپ پرتقال اضافه کنید. آب پرتقال را کنار بگذارید. هویج ها را بشویید و پوست آنها را بگیرید. هویج ها را به قطعات ریز و به صورت نگینی خرد کنید. یک پیاز را هم پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
مرحله دوم: مایه سوپ پرتقال و هویج را آماده کنید
در این مرحله، پیاز را به همراه کره در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید. پیازهای خرد شده را اضافه کنید و روی حرارت کم تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. در این فاصله، یک عصاره مرغ را در یک لیوان آب جوش بیندازید و اجازه دهید حل گردد. بعد از طلایی شدن پیازها، عصاره را به پیازها بیفزایید.
مرحله دوم: هویج و آب پرتقال را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه سوپ پرتقال خامه ای با هویج، آب پرتقال را به مایه سوپ اضافه کنید و هویج ها را هم به آن بیفزایید. صبر کنید تا مایه سوپ جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. 35 تا 40 دقیقه صبر کنید تا هویج ها کاملا نرم گردد و مایه سوپ غلیظ گردد.
مرحله سوم: مواد را در مخلوط کن بریزید
بعد از اینکه هویج ها پختند و همه مواد نرم شدند، حرارت را قطع کنید و اجازه دهید مایه سوپ کمی از دما بیفتد. سپس آنها را در غذاساز یا بلندر بریزید و مواد را پوره کنید تا یکدست شوند. مخلوط به دست آمده را دوباره در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
مرحله چهارم: خامه و ادویه ها را اضافه کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه سوپ خامه ای پرتقال، خامه را به همراه نمک، فلفل سیاه، رنجبیل، کاری و ادویه های دلخواه به سوپ اضافه کنید. اجازه دهید مواد به مدت 5 دقیقه روی حرارت ملایم بمانند و با هم میکس شوند و طعم یکدیگر را بگیرند. در نهایت، مقداری رنده پوست پرتقال را اضافه نموده و آن را سرو کنید.
بیشتر بخوانید: خواص هویج و آب هویج برای درمان بیماری ها
فوت و فن های طرز تهیه سوپ پرتقال
*اگر می خواهید سوپ پرتقال یکدست گردد، بعد از پخت سوپ، اجازه دهید مواد سرد شوند و بعد آن را در گوشتکوب برقی بریزید یا آنها را چرخ کنید تا یکدست شوند.
*برای جلوگیری از گلوله شدن آرد، می توانید آرد را در مقداری آب ولرم حل کنید و بعد آن را به مواد سوپ بیفزایید.
*برای تزیین روی سوپ، می توانید از سبزی های معطر دلخواه مثل جعفری خرد شده بهره ببرید. بعلاوه می توانید در حین پخت سوپ، به آن مقداری سبزی خشک اضافه کنید.
*افزودن چاشنی هایی مثل آبلیمو، یا می تواند طعم سوپ شما را خوشمزه تر کند.
سوالات متداول
برای غلیظ شدن سوپ پرتقال چه کنیم؟
افزودن مقداری آرد به مواد سوپ پرتقال یا افزودن خامه، می تواند آن را غلیظ تر کند. می توانید سیب زمینی آبپز و له شده را هم با آرد جایگزین کنید.
چه کار کنیم که عطر سوپ پرتقال بیشتر گردد؟
برای خوش عطر شدن سوپ پرتقال، مقداری از پوست پرتقال فیله شده را به سوپ اضافه کنید. علاوه بر آب پرتقال نیز، استفاده از پالپ آن می تواند سوپ شما را خوشمزه تر کند.
منبع: افق کوروش